12. listopadu 2018 • 21:50

Poslední ovace pro Plekance. Mával a měl na krajíčku. Co řekli spoluhráči?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Určitě to nebyl konec, který si představoval, ale i tak odešel Tomáš Plekanec z Montrealu s várkou vřelých ovací od vyprodané haly Bell Centre, která mu pro drtivou většinu jeho kariéry byla domovem. V sobotním utkání proti Las Vegas (5:4) se český centr objevil v týmové lóži vedle generálního manažera Marca Bergevina a během minutového potlesku měl slzy v očích.



Sláva, velká pozornost, kvanta mikrofonů - nic z toho nikdy nevyhledával. Raději byl mimo centrum dění, i když v kabině byl lídrem. Tentokrát se ale kamerám nevyhnul, ani nemohl. Šlo totiž o jeho rozlučku s Montrealem, legendárním klubem, ve kterém odehrál 984 utkání a zařadil se na šesté místo v historické klubové tabulce. Tedy i před takové osobnosti, jako jsou Maurice Richard a Guy Lafleur.

Když si ho v průběhu první třetiny našla kamera, začalo to v hale vřít. „Děkujeme za všechno, Pleky," zaznělo v hale. A když potlesk neustával, usmál se i tradičně emočně nevýrazný muž. Však si takové ovace za roky svých služeb zasloužil a příznivci tradičního mužstva oddanost umí ocenit.

Přidali se samozřejmě i hráči, hokejkami klepali o mantinel i borci ze souboru Golden Knights. Kamera si speciálně vybrala Maxe Paciorettyho, který ještě v minulé sezoně byl kapitánem mužstva. I on byl možná zaskočen z rychlého konce klubové ikony. Stejně jako jeho současní spoluhráči.

„Hráli jsme spolu dlouho," řekl gólman Carey Price pro TSN a nějakou chvíli hledal ta správná slova. „Nevím jak to říct, jsem pořád šokovaný. Je mi úplně jasné, že tohle je pro něj zklamání, i když všechno někdy končí. Pleky byl roky dobrým spoluhráčem a vždy mě podporoval," řekl ještě novinářům nejužitečnější muž ligy v roce 2015.

Zaskočený z celé situace byl i trenér Claude Julien, který byl prvním mužem, jenž v zámoří Plekance vedl a nakonec také tím posledním.

„Jsem pyšný na to, že jsem mohl vést hráče, který byl během celé kariéry obrovským profesionálem, týmovým hráčem a hodně toho Montrealu odevzdal. Na hřišti byl fantastický na obou stranách kluziště, bodoval, byl špičkový na buly... Pokaždé jsem byl rád, když byl na mé straně," řekl Julien.

Sám útočník během tiskové konference přiznal, že už na začátku sezony tušil, že by k něčemu podobnému mohlo dojít. Důvod? Množství kvalitních mladých tváří u Canadiens.

Osobnosti z šatny ho ale budou postrádat.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud