10. listopadu 2018 • 04:55

Plekanec míří do Česka. Zájem má Kladno i Kometa, Sparta ho neřeší

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Končí jeden velký příběh nezměrného úsilí a splněného snu. Úplně upřímně, Tomáš Plekanec v takový ani nedoufal. S největší hokejovou značkou světa spojil čtrnáct sezon, nyní z Montrealu odchází po vzájemné dohodě. Šestatřicetiletý útočník už by v sestavě Canadiens nenašel odpovídající místo a rozhodl se vrátit domů. Podle informací Sportu kolem veterána krouží zejména Kladno a Kometa.



Montreal podle pravidel umístí svoji ikonu na listinu volných hráčů, aby stávající roční kontrakt mohl být rozvázán. Nyní si českého veterána může vybrat jakýkoli tým NHL, ovšem to se nepředpokládá. Plekanec nastínil, že sice nekončí s hokejem, ale jeho další štace bude mít českou adresu.

Tomáš Plekanec si třese rukou s legendárním Guyem Lafleurem, přihlíží generální manažer Marc Bergevin
Tomáš Plekanec si třese rukou s legendárním Guyem Lafleurem, přihlíží generální manažer Marc Bergevin

Informace deníku Sport hovoří o velkém zájmu mateřského Kladna a pak také o interesantní pobídce z brněnské Komety. „Kladno je velmi vážným uchazečem. Námluvy s Brnem směřovaly spíš k dohodě od příští sezony, ale to se může změnit,“ řekl zdroj Sportu.

Vyjádření klubových majitelů se do včerejších pozdních hodin nepodařilo získat, jak Jaromír Jágr, tak Libor Zábranský nereagovali na telefonáty. Pražská Sparta reagovala ústy sportovního manažera Michala Broše. „V tomto směru nic neřešíme…“

Nové výzvy ale na Plekance každopádně čekají. Leží v rodném Česku. „S nikým jsem zatím konkrétně nemluvil,“ napsal v textové zprávě Sportu.

Plekanec po konci v NHL: Kam teď? Hlásí se Kometa a rodné Kladno!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud