7. prosince 2018 • 09:45

Trenér NHL v mikině? Měli ho vyrazit, smějí se hráči. Zkasíruje ho Čech?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V NHL je jméno John Tortorella už dlouhé roky slušným pojmem. Vedl čtyři kluby, s Tampou Bay vyhrál Stanley Cup a trénoval i národní tým Spojených států. Známý je ale hlavně díky své přísné povaze a upřímnosti. Tentokrát trenér Columbusu zaujal tím, že si na střídačku Philadelphie místo obleku vesele přišel jenom v mikině. Co na to po výhře 4:3 v prodloužení asi řekne pokladník mužstva Lukáš Sedlák?



Zámořská hokejová soutěž má přísná pravidla, která si střeží. Pokuta za to, že nepřijdete řádně oblečen? Něco takového snad ani není vypsané, každý hráč automaticky počítá s tím, že na zápas se musí dostavit v obleku a saku. Proto šedesátiletý Tortorella tak překvapil.

Nejde ale o žádný módní výstřelek, ani snahu zaujmout nebo na něco upozornit. Americký stratég s košatou trenérskou kariérou byl prostě jenom nachlazený. To se hned člověk lépe cítí zabalený v mikině. Sako a kravata tady zrovna moc nepomáhají...

No a protože Blue Jackets si nakonec po boji odvezli z Philadelphie oba body, bylo v kabině veselo a leckdo se k tématu vyjádřil. Tedy kromě trenéra, ten včera s žurnalisty nemluvil.

„Slyšeli jsme ho kašlat už při rozbruslení, bylo mu pěkně zle. Měli jsme ho vykopnout a poslat zpátky do autobusu," smál se Cam Atkinson, který nahrál na vítězný gól v prodloužení a bodoval ve dvanáctém zápase v řadě.

Jinou věc navrhoval veterán Brandon Dubinsky, který v 19. minutě třetí trefou sezony zvyšoval na 2:1. „Trenéři v NHL normálně nosí na střídačku sako, tohle je na pokutu," žertoval dvaatřicetiletý americký centr.

„Kolik? To se musíte zeptát Lukáše Sedláka, ten drží kasu," vyklouzl ladně z odpovědi Dubinsky.

Jestli k pokutě skutečně dojde zatím není jasné. Každopádně v Columbusu se drží dobrá nálada, klub je se čtyřiatřiceti body druhým týmem Metropolitní divize a proti Flyers navíc zapsal rekord. Trefa Setha Jonese v čase 60:10 byla nejrychlejší brankou v prodloužení v klubové historii.

Pod vítěznou trefou je výrazně podepsaný Atkinson, který vybojoval u střídačky puk a poslal ho obránci Jonesovi. Pro něj to pak byl souboj jeden na jednoho s gólmanem Anthonym Stolarzem.

„Celou tu dobu jsem myslel jen na to, že mu to dám na lapačku," řekla čtyřka draftu z roku 2013 pro NHL.com. „Bylo to buď tam anebo nic."

A klaplo to.

VIDEO: Sestřih utkání Philadelphia - Columbus

Góly

Domácí: 05:58. Giroux, 52:24. Sanheim, 54:29. Sanheim

Hosté: 07:06. S. Jones, 18:08. Dubinsky, 45:15. Jenner, 60:10. S. Jones

Sestavy

Domácí: Stolarz (Neuvirth) – Gostisbehere, Provorov, MacDonald, Hägg, Gudas, Sanheim – Konecny, Couturier, Giroux – Simmonds, Patrick, J. van Riemsdyk – Voráček, Laughton, M. Raffl – Weise, Lehterä, Lindblom.

Hosté: Bobrovskij (Korpisalo) – S. Jones, Werenski, Nutivaara, R. Murray, Harrington, D. Savard – Atkinson, Dubois, Panarin – J. Anderson, Jenner, N. Foligno – Bjorkstrand, Wennberg, Dubinsky – Hännikäinen, Riley Nash, Sedlák.

Rozhodčí

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud