10. ledna 2019 • 11:23

Hvězda Colorada v nervu: MacKinnon vyf***oval trenéra a spadl z lavičky

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ukázat emoce když se prohrává - to se cení. Fanoušci i spoluhráči totiž vidí, že vývoj zápasu není hráči úplně volný a porážka ho trápí. Jenže Nathan MacKinnon tu hranici ve středečním utkání Colorada na ledě Calgary trochu překročil. V závěru zápasu se na střídačce pustil do hlavního trenéra Jareda Bednare, a co hůř, pod dohledem kamery.



Hvězdný útočník Colorada, který je mimochodem s příjmem 6,7 milionu dolarů nejlépe placeným hráčem mužstva, na střídačce doslova vypěnil. A svou zlobu obrátil na trenéra Bednare. V určitém směru je vždycky příjemné, když je nadřízený zároveň šéfem a zároveň kamarádem, ale MacKinnon to tentokrát trochu přehnal.

Kamera zachytila mistra světa z Česka z roku 2015 už pořádně rozohněného a viditelně pálil ostrá slova na hlavního trenéra. Vedle sedící kapitán Gabriel Landeskog se svého spoluhráče z útoku snažil uklidnit a tahal za něj, ale vedlo to pouze k tomu, že sedící MacKinnon se na střídačce přehoupl a padl na zadek.

Když se zvedl, dalo se mu snadno odezírat ze rtů. „Dělej ku*** svojí práci," ulevil si. Celkem ostré, ne? To by si neměl dovolit ani hráč, který právě drží sérii osmi zápasů s bodem.

Colorado v posledních deseti zápasech drží mizernou bilanci 1-6-2 a pět nebo více branek inkasovalo ve čtyřech z posledních pěti zápasů. K tomu navíc Semjon Varlamov proti Flames inkasoval čtyřikrát z patnácti střel, a to není ideální vizitka žádného gólmana.

VIDEO: Takhle si MacKinnon ulevil

„Snažíme se a děláme na ledě plno věcí dobře, ale teď je třeba najít cestu k tomu, abychom zápasy zase začali vyhrávat," řekl pro NHL.com Landeskog. „Ne, že bychom nemakali, jen nám to prostě teď nevychází."

Výsledková krize se samozřejmě okamžitě promítla také do postavení Avalanche v tabulce. Tým je najednou se 48 body pouze na pozici majitele první Divoké karty a pokud to takhle půjde dál, tak hrozí, že Anaheim, Minnesota, Vancouver či Edmonton zaskočené Colorado smažou. Je třeba dostat se z krize.

„Když se vyhrává všechno je zábava. Člověk rád chodí na trénink, vyblbne se. Naopak je to o dost nepříjemnější. V šatně máme naštěstí dost kvalitních hráčů, musíme to zkrátka otočit," burcuje Mikko Rantanen, který nedávno přišel o pozici nejproduktivnějšího hráče NHL. Sebral mu ji Nikita Kučerov.

Jeho formace společně s MacKinnonem a Landeskogem funguje výtečně a všichni tři bodují pravidelně. Jenže Colorado poslední dobou hlavně góly dostává. Od Calgary pět, den předtím od Winnipegu sedm. Celkem 141 obdržených branek řadí klub na devátou pozici od konce v celé NHL.

„Hráči ví, že jsme v posledních zápasech podali slušné výkony. Jenže my potřebujeme najít cestu k pořádným výsledkům a udělat pro ně cokoliv. Tohle se musí zlepšit," řekl Bednar.

Těžko říct, ke komu přesně kritika míří. Například Gabriel Landeskog si v zápase vytvořil osobní rekord, dvanáct střel ještě během jediné bitvy na žádného gólmana NHL nevyslal. Jenže přesto Davida Ritticha nepřekonal.

Colorado tedy musí rychle najít cestu ven, jinak by mohlo být na záchranu sezony taky mohlo být pozdě.

VIDEO: Sestřih utkání Calgary - Colorado

Góly

Domácí: 05:34. Backlund, 10:29. Jankowski, 32:57. E. Lindholm, 49:14. Frolík, 59:50. Tkachuk

Hosté: 16:32. MacKinnon, 19:41. E. Johnson, 59:22. Rantanen

Sestavy

Domácí: Rittich (M. Smith) – Giordano (C), Brodie, Hanifin, Hamonic, Prout, R. Andersson – J. Gaudreau, Monahan (A), E. Lindholm – Tkachuk (A), Backlund, Frolík – S. Bennett, Jankowski, Neal – Czarnik, D. Ryan, Hathaway. Hlavní trenér: Bill Peters.

Hosté: Varlamov (Grubauer) – Girard, E. Johnson (A), Barrie, Cole, Nemeth, Graves – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen – Jost, Kerfoot, Compher – Nieto, Söderberg, Calvert – Andrighetto, Dries, O'Connor. Hlavní trenér: Jared Bednar.

Rozhodčí

Kevin Pollock, Jon McIsaac. Čároví: Steve Miller, Scott Driscoll

Stadion

Scotiabank Saddledome, Calgary

Návštěva

18220 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud