Jiří Vítek
11. ledna 2019 • 19:10

Válka Frolíkova agenta: Chce ho snad trenér vyštvat z Calgary?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po příchodu do NHL mu přezdívali Baby Jagr, postupem let se z Michaela Frolíka stal poctivý univerzál, platný při všech herních situacích. Při své čtvrté sezoně v Calgary se však snížil jeho čas na ledě, což rozezlilo agenta Allana Walshe. „Chce snad trenér vyštvat dobrého hráče?“ zeptal se na Twitteru. Sám útočník navíc jeho slova potvrdil na ledě, když skóroval ve třech z posledních šesti utkání.



Od výluky v sezoně 2004-05 vyhrálo Calgary pouze jednu sérii play off, na kanadský klub velmi bídná bilance. Nová sezona však vlila fanouškům do žil ohnivou porci optimismu: Flames jsou druhým nejlepším týmem celé ligy, když tým táhnou dospívající mladíci.

Kvalitní ofenzivu však odnáší jeden ze dvou českých hráčů, útočník Michael Frolík. Ten v posledních ročnících přijal roli univerzála, který sbírá uznalá poklepání při oslabeních, avšak kromě ubráněných šancí soupeře dokázal vypracovat i ty v útočném pásmu.

Přesto jeho čas na ledě oproti předchozí sezoně klesl o téměř pět minut na zápas. „Moje role se změnila poté, co přišli noví kluci,“ komentoval Frolík menší herní vytížení. „Elias Lidholm i James Neal hrají také na pravé straně, takže jsem trošku očekával, že se propadnu sestavou. A to se také stalo.“

Ostřejší slova volil na svém twitterovém účtu Frolíkův hráčský agent Allan Walsh poté, co zůstal český útočník 29. prosince v utkání proti San Jose pouze na tribuně. „Mnoho lidí v Calgary se ptá, proč je Michael Frolík jen mezi zdravými náhradníky. Ponechání jednoho z nejvýkonnějších a nejvšestrannějších hráčů na tribuně jen devalvuje jeho pozici. Snaží se ho trenér vyštvat z města?“

Dotaz adresovaný hlavnímu trenérovi Billu Petersovi vyvolal pozdvižení, které se sám hráč následně snažil mírnit. „Nebudu nic z toho komentovat,“ řekl reportérům stanice Sportsnet, kteří žádali jeho reakci.

Pravdou je, že Frolík neprožívá zrovna snadnou sezonu. Jeho průměrný čas na ledě klesl o téměř pět minut, jako důsledek zvýšené konkurence v ofenzivních řadách Flames. V polovině listopadu si navíc vítěz Stanley Cupu s Chicagem poranil kotník a měsíc bylo jeho jméno k vidění jen na listině zraněných hráčů.

Na led se vrátil až dva dny před Štědrým dnem, trenéři jej navíc od té doby – až na poslední duel s Coloradem – nenasazují na oslabení, což ještě snížilo Frolíkovo vytížení. I přesto se třicetiletý forvard dokázal prosadit a skóroval třikrát z posledních pěti duelů.

I jediné vynechané utkání dva dny před Silvestrem však přimělo Walshe k volbě ostrých slov, která ještě podpořil výsledky předsezonních fyzických testů, v nichž Frolík v posledních letech exceloval. Nebylo to však poprvé, kdy se Walsh ostře postavil za práva svého hráče. Před třemi lety bojoval za Jonathana Drouina, jehož sága nakonec vyvrcholila výměnou do Montrealu. I tentokrát jeho tweet rozvířil přestupové spekulace okolo, vedení Flames však zatím k výměně nesáhlo, Frolík, jenž má ve smlouvě částečnou klauzuli o nevyměnitelnosti, si tak bude muset vybojovat prostor na ledě. V posledních zápasech k tomu udělal velmi výrazný krok.

VIDEO: Podívejte se na perfektní práci Frolíka ve vlastním oslabení

Michael Frolík slaví gól, který byl nakonec vítězný
Michael Frolík slaví gól, který byl nakonec vítězný

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud