27. ledna 2019 • 05:59

Utkání hvězd ovládla Metropolitní divize. Crosby zářil, Pastrňák nahrával

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Metropolitní divize vyhráli Utkání hvězd NHL v San Jose. Ve finále porazili Centrální divizi 10:5 a navázali tak na triumf z roku 2017, kdy zdolali v Los Angeles Pacifickou divizi (4:3). Shodně pěti body za dvě branky a tři asistence pomohli k zisku prémie ve výši jednoho milionu dolarů ve finálovém souboji útočníci Sidney Crosby z Pittsburghu a Mathew Barzal z New York Islanders.



Nejužitečnějším hráčem byl vyhlášen Crosby, který uspěl v hlasování fanoušků poté, co celkově nasbíral celkem osm bodů za čtyři góly a stejný počet přihrávek. Jednatřicetiletý kapitán Penguins o den dříve vynechal dovednostní soutěže kvůli nemoci, ale v samotné exhibici nechyběl.

"Byla to velká zábava," řekl Crosby, který získal jako cenu vůz 2019 Honda Passport Elite. "Nepotřeboval jsem vyhrát auto, abych si to užil," usmíval se Crosby, který překonal střevní chřipku z minulých dnů. Byl zvolen nejužitečnějším hráčem Utkání hvězd jako první hráč Penguins od roku 1990, kdy získal ocenění potřetí a naposledy Mario Lemieux.

"Je pravděpodobně stále nemocný a mohl dát deset gólů. Tak výjimečný je," prohlásil obránce Kris Letang, Crosbyho klubový spoluhráč. Metropolitní divize vedla v polovině finále 5:0, a přestože se v druhé části začala prosazovat i Centrální divize, pětibrankový rozdíl nakonec zůstal.

 

 

"Hráli jsme chytře. Je to příjemné zakončení tohoto víkendu. Bylo to v San Jose skvělé. Opravdu jsme si to užili," prohlásil brankář Henrik Lundqvist z New York Rangers, který za polovinu finále pochytal všech šest střel.

Atlantické divizi nepomohly k posunu ze semifinále ani dvě asistence Davida Pastrňáka a prohrála s Metropolitní 4:7. Dvaadvacetiletý Pastrňák byl prvním českým zástupcem v tradiční exhibici po třech letech. Před ním se představil naposledy v roce 2016 v Nashvillu útočník Jaromír Jágr, který byl při působení v dresu Floridy kapitánem Atlantické divize.

"Bohužel jsme skončili brzy po prvním zápase, ale byla to zábava. Skvělá akce. Setkal jsem se s hráči světové třídy a strávil jsem s nimi pár dnů," prohlásil Pastrňák, který při dovednostech ovládl soutěž v přesnosti střelby.

Na ledě nastupoval s Jackem Eichelem a Jeffem Skinnerem. "Hráli jsme tři útočníci. Užil jsem si to s nimi. Hrají spolu v Buffalu a jsou sehraní, to je jasné," dodal Pastrňák.

Celkem nabídly tři dvacetiminutové minizápasy hrané se třemi hráči v poli na obou stranách rekordních 40 branek. Padlo tak maximum z roku 2017, kdy fanoušci v Los Angeles viděli 36 gólů.

Pacifická divize se i při čtvrté účasti ve finále od zavedení současného systému All Star Game nedočkala a prohrála v semifinále s Centrální 4:10. Výběr s trojicí zástupců pořádajících Sharks Brentem Burnsem, Erikem Karlssonem a Joem Pavelskim prohrával po první desetiminutovce 1:7 a potom i 1:10.

Hattrick a jednu asistenci si připsal švédský útočník Gabriel Landeskog z Colorada a po čtyřech bodech za gól a tři přihrávky zaznamenali také obránce Roman Josi z Nashvillu a Ryan O'Reilly ze St. Louis.

Druhé semifinále mělo dramatičtější vývoj. Atlantická divize s Pastrňákem prohrávala 0:2 a 2:3, potom sice otočila stav na 4:3, ale nakonec ještě čtyřikrát inkasovala.

Kapitán Centrální divize Nathan MacKinnon z Colorada, který kvůli zranění nohy vynechal i dovednostní soutěže, byl v civilu jen na lavičce.

VIDEO: Podívejte se na parádní momenty z Utkání hvězd

Utkání hvězd NHL v San Jose:

Finále:

Centrální divize - Metropolitní divize 5:10 (0:5, 5:5)
Branky a nahrávky: 12. Landeskog (R. O'Reilly), 14. Rantanen (Josi), 15. R. O'Reilly (Josi, P. Kane), 19. Rantanen (Landeskog, R. O'Reilly), 19. Wheeler (Rantanen, Landeskog) - 1. Barzal (Letang, Crosby), 2. Giroux (Carlson), 4. Letang (Barzal, Crosby), 9. Palmieri (S. Jones, Aho), 10. Crosby (Barzal), 15. Crosby (Barzal), 16. Aho (Atkinson), 16. Atkinson, 18. Barzal (Crosby, Letang), 20. Atkinson (S. Jones). Rozhodčí: Pochmara, Morton - Nansen, Galloway. Diváci: 17.562.

Sestavy:

Centrální divize: Dubnyk (11. Rinne) - Heiskanen, Josi - Scheifele, Wheeler - P. Kane, R. O'Reilly - Rantanen, Landeskog. Trenér: Paul Maurice.

Metropolitní divize: Lundqvist (11. Holtby) - Letang, Carlson, S. Jones - Barzal, Crosby - Aho, Giroux - Atkinson, Palmieri. Trenér: Todd Reirden.

Semifinále:

Pacifická divize - Centrální divize 4:10 (1:7, 3:3)
Branky a nahrávky: 5. E. Karlsson (Gibson), 15. J. Gaudreau (McDavid), 16. E. Karlsson (Pavelski, Burns), 17. Burns (Pavelski) - 2. Rantanen (R. O'Reilly), 2. Landeskog (R. O'Reilly), 6. Josi (P. Kane), 6. P. Kane (Josi, Wheeler), 7. Scheifele (R. O'Reilly), 8. Rantanen (Landeskog, Josi), 9. P. Kane (Wheeler), 11. Landeskog (Josi, Rantanen), 13. R. O'Reilly, 15. Landeskog (Wheeler).

Sestavy:

Pacifická divize: Gibson (11. Fleury) - Burns, E. Karlsson, Doughty - McDavid, Draisaitl - Pavelski, J. Gaudreau - Keller, E. Pettersson. Trenér: Bill Peters.

Centrální divize: Rinne (11. Dubnyk) - Heiskanen, Josi - Scheifele, Wheeler - P. Kane, R. O'Reilly - Rantanen, Landeskog. Trenér: Paul Maurice.

Atlantická divize - Metropolitní divize 4:7 (2:3, 2:4)
Branky a nahrávky: 3. Eichel (Pastrňák), 4. Stamkos (Tavares), 11. Skinner (Pastrňák), 12. Tavares (Yandle) - 1. Crosby (Barzal), 2. S. Jones (Palmieri, Atkinson), 10. S. Jones, 14. Crosby (Letang), 17. Letang, 19. Aho (Giroux), 20. Atkinson (Crosby).

Sestavy:

Atlantická divize: Vasilevskij (11. Howard) - Yandle, Chabot - Stamkos, Tavares - Matthews, Kučerov - Eichel, Pastrňák - Skinner. Trenér: Jon Cooper.

Metropolitní divize: Lundqvist (11. Holtby) - Letang, Carlson, S. Jones - Barzal, Crosby - Aho, Giroux - Atkinson, Palmieri. Trenér: Todd Reirden.

John Gibson úspěšně zasáhl proti Patricku Kaneovi
John Gibson úspěšně zasáhl proti Patricku Kaneovi

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud