28. února 2019 • 07:54

Děs a hrůza v New Jersey. Po souboji s Frolíkem se bek minuty nehýbal

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrozivý moment zažili ve středu diváci v hale Prudential Center v New Jersey, kam přijeli bojovat o body hokejisté Calgary. Na začátku třetí třetiny totiž za nepřímé pomoci Michaela Frolíka nešťastně padl na mantinel domácí bek Mirco Mueller a na ledě zůstal dlouhé minuty nehnutě ležet.



Byla to opravdu strašidelná podívaná. Švýcarský obránce ležel za brankou Davida Ritticha tváří na ledě, mrkal, ale nehýbal se. Stačila krátká komunikace s třiadvacetiletým zadákem a jeho spoluhráči začali okamžitě mávat na střídačku. Přivezte nosítka!

A hala ztichla...

Co se vlastně přesně stalo? Mueller a Frolík si prohodili pozice, domácí obránce se vydal do útoku a chtěl po přihrávce od Travise Zajaca zakončit a český útočník se snažil ho bránit. Jenže rozjetý rodák z Churu pak před bránou Flames zakopl a po lehkém kontaktu s českým útočníkem, kterého měl za zády, padal obličejem na mantinel.

VIDEO: Takhle se Mueller zranil

„Vypadalo to, že lehce zakopl a já pak padl ještě na něj. Od začátku jsem věděl, že to bude opravdu zlé. Rychle jsem se po zápase ptal našich doktorů, jak na tom je a dozvěděl jsem se, že to bylo lepší, než to vypadalo," vykládal pro NHL.com hostující forvard. „Snad to bude v pohodě, je to nanic, když se něco takového stane," vykládal zkroušeně Frolík.

Muellerův stav byl údajně stabilní a pozitivní, ještě než odjel na nosítkách do šatny, ukázal tleskajícím fanouškům v hale zdvižený palec. To bylo příjemné uklidnění.

„Mirco je při vědomí a plně pohybuje všemi končetinami," řekl dychtícím novinářům trenér John Hynes. „V pohodě byl také duševně, než opustil halu a vydal se do nemocnice dokonce se na chvíli sám posadil," řekl.

Stejně jako v šatně Devils si oddychli i v kabině hostí, také hráčům Flames se ulevilo, když viděli, že Mueller vypadal v rámci možností lépe.

„Měli jsme radost, když jsme viděli, že hýbe rukama. Je to mladý šikovný kluk, přejeme mu, aby se brzy uzdravil a budeme na něj myslet," uznal sportovně kapitán kanadského mužstva Mark Giordano.

VIDEO: Sestřih utkání - New Jersey - Calgary

Góly

Domácí: 36:47. Rooney

Hosté: 21:07. E. Lindholm, 33:52. Giordano

Sestavy

Domácí: Blackwood (Schneider) – A. Greene, Severson, Müller, Vatanen, Butcher, C. Carrick, J. Jakovlev – Coleman, Hischier, Lappin – Agostino, Zajac, Stafford – Pietila, M. McLeod, Bastian – Rooney, Gabriel.

Hosté: Rittich (M. Smith) – Giordano, Brodie, Hanifin, Hamonic, Fantenberg, R. Andersson – J. Gaudreau, Monahan, E. Lindholm – Tkachuk, Backlund, S. Bennett – Frolík, Jankowski, Czarnik – Mangiapane, D. Ryan, Hathaway.

Rozhodčí

Hanson, Lee – Sericollo, Driscoll

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

12 019 diváků

Hráči obou týmu se přijeli na led podívat na zraněného Mirco Muellera
Hráči obou týmu se přijeli na led podívat na zraněného Mirco Muellera

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud