20. března 2019 • 11:21

Sundal soka, pak ho kontroloval: Prát se s Chárou je jako bít se s vrtulníkem

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Shodit rukavice po úvodním vhazování teď není úplně běžné, NHL už dohodnuté bitky nevidí moc ráda. Přesto k nim občas dojde, to když se veteráni rozpomenou na staré časy. Přesně to se stalo v úterý, když po čtyřech vteřinách hry shodil na ledě New York Islanders rukavice domácí bijec Matt Martin, který vyzval nestárnoucího Zdena Cháru. Slovenský obr vyzyvatele složil a nastartoval Bruins k výhře 5:0.



Chára i Martin v NHL něco pamatují a mezi ostrými hochy oba pobírají značnou porci respektu. Kapitán Bostonu nejen díky své úžasné kariéře, která ho jednou pravděpodobně posune až do Hokejové síně slávy, ale i díky tomu, že bitky prakticky neprohrával.

Podobně na tom je devětadvacetiletý Martin, který od roku 2011 do roku 2016 neměl v soutěži konkurenci v počtu nasbíraných hitů za sezonu. Také on zřídka kdy rohovnický souboj prohraje a málokdo forvarda New Yorku jen tak dobrovolně vyzve k bitce. Tentokrát ale Kanaďan nestačil.

O deset centimetrů vyšší Chára mu takřka nedal šanci. Jedním úderem ho brzy poslal k zemi, Martin se sice zvedl, ale zadák ho pak sundal znovu. Jeho soupeř prostě nedokázal čelit obrovské síle a dosahu hostujícího obránce.

„Do něj se pustí málokdo. Sám si na to dobře pamatuju a zasloužíš respekt. Prát se s ním je jako prát se s helikoptérou," napsal si na Twitter bývalý rváč Floridy Joey Tetarenko.

Respekt si samozřejmě zaslouží i Chára, když totiž oblíbence domácího publika uložil na led, okamžitě zkontroloval, jestli je v pořádku. Po utkání pak vykládal novinářům, proč se rozhodl výzvu ke rvačce vlastně přijmout.

„V lize se pohybuje už dlouho a já musím říct, že ho respektuji. Tohle není snadný job a on je ostrý jako břitva a svou práci dělá ji dobře," složil mu poklonu Chára, který den předtím oslavil dvaačtyřicáté narozeniny.

VIDEO: Sestřih utkání NY Islanders - Boston

Góly

Domácí:

Hosté: 01:12. Kuraly, 22:52. Acciari, 36:17. Kuraly, 46:32. Bergeron, 50:20. DeBrusk

Sestavy

Domácí: Lehner (Greiss) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, D. Toews, Hickey – Eberle, Barzal, Lee (C) – Ladd, B. Nelson, Beauvillier – Komarov, Filppula, Jo. Bailey – Clutterbuck (A), Cizikas (A), M. Martin.

Hosté: T. Rask (Halák) – McAvoy, Chára (C), J. Moore, Carlo, Clifton, Kampfer – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Coyle, Krejčí, DeBrusk – Wagner, Kuraly, Heinen – Backes (A), Acciari, Nordström.

Rozhodčí

Walsh, Furlatt – Gibbs, Daisy

Stadion

Nassau Coliseum, New York

Návštěva

13 917 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud