28. března 2019 • 09:43

Pasta PARTY. Lundqvist se vztekal, Boston klaněl: Díky za každé střídání!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bomba z první při přesilovce. Pak doklepnutí puku po skvělé akci Davida Krejčího. A nádavkem ještě jedno dělo z kruhu znovu při hře 5 na 4. Brankář Rangers Henrik Lundqvist v tu chvíli v detailním záběru kamery zničeně zavrtěl hlavou. Ne, na Davida Pastrňáka v nočním zápase s Bostonem neměl. Český fantom poprvé v kariéře "udělal" ze zápasu základní části svůj pětibodový večírek (3+2) a se silou medvědí dotlačil Bruins k domácímu vítězství 6:3.



"Zabili nás v přesilovkách, využili čtyři ze šesti. Mají v nich strašně moc zbraní. Snažíte se bránit jejich krosové přihrávky, a tak vjedou dovnitř a nahodí to na teč. Když jste zase moc nízko, dají křižnou přihrávku na Pastrňáka . V přesilovkách nás prostě semleli, nevěděli jsme vůbec, co dělat, bylo to moc špatné," lamentoval v rozhovoru pro NHL.com švédský matador Lundqvist, který předvedl 26 zákroků.

Krom zasloužené první hvězdy zápasu se Pastrňák díky třem trefám stal od ročníku 1993/94 prvním hráčem organizace Bostonu, který během jedné sezony nasázel tři hattricky. Úžasný počin! Kromě klubu z Velkého jablka "Pasta" letos sestřelil třemi góly i Detroit (13. října) a Toronto (11. listopadu). Produktivnější večer zažil 182 centimetrů vysoký útočník jen loni v úvodním kole play off proti Torontu, ve kterém přidal ke třem gólům i tři přihrávky.

VIDEO: Podívejte se na hattrick Davida Pastrňáka proti Rangers

"David je hodně výjimečný hráč. Nebýt jeho, tak jsme dnes nevyhráli, to si jednoduše můžete dopočítat," smál se v kabině po utkání spoluhráč Jake DeBrusk. "Bylo super vidět ho zase dávat góly před domácím publikem," dodalo levé kanadské křídlo.

Boston doma zvítězil podvanácté za sebou (šestá nejdelší šňůra v klubové historii) a upevnil si druhé místo v Atlantické divizi před Torontem, které prohrálo na ledě Philadelphie 4:5 po nájezdech.

"Jsem spokojený, jsou to pro nás další a velmi důležité dva body. Snažíme se každým utkáním připravit na play off a snad se nám to daří. Chceme vyladit formu a v TOP fazoně být v prvním kolem Stanley Cupu," rozprávěl v rozhovoru pro klubovou TV Pastrňák, který si od svého návratu po zranění levého palce připsal v pěti utkáních jedenáct bodů (5+6).

A to si stěžoval, že jeho výkony stále nejsou podle představ, že jim něco málo chybí. "První zápasy po zranění byly těžké, pracně jsem se do toho dostával. Ale teď už je to lepší, třeba dneska jsem se cítil výborně. Těžil jsem při gólech z práce svých spoluhráčů v lajně, připravili mi super pozice. Jsem moc rád, že jsem si zase mohl konečně zahrát zase doma v TD Garden a máme zpátky v sestavě Toreyho Kruga," doplnil svá slova 22letý odchovanec Havířova.

Krejčí : Jsem vděčný za každé střídání s Pastou

Obránce Krug proti Rangers pobral dvě asistence, celkem se v sezoně zlepšil už na 50 bodů (6+44) a vytvořil nové bodové maximum amerického hokejisty působícího v Bostonu. Krug dres Bruins navléká osmým rokem a na svém kontě má aktuálně 285 bodíků.

"Je to výjimečná událost, kor na tak prestižní adrese, jako je Boston. Věděl jsem o tom a je to pro mě čest. Doufám, že nějaké body ještě přidám," lebedil si Krug a řeč stočil samozřejmě také na Pastrňáka. "Marchand, Bergeron, Krejčí, Pastrňák. Máme v týmu úžasné hokejisty, David je jeden z nich, vidí hru jako málokdo v NHL. Je obrovská zábava s ním hrát!"

Jen slova chvály měl pro svého stěžejního koně také kouč Bostonu Bruce Cassidy. "Jednoduše skvělá noc pro Davida! Všiml jsem si, že puk kontroloval s mnohem větším sebevědomím, než tomu bylo v předchozích zápasech, a to i v situacích, kdy na něm viselo hodně protihráčů. Je vidět, že díky tomu, že zmeškal šestnáct zápasů, má obrovský drajv a chuť do hry. V nádrži toho má prostě aktuálně více, než někteří jiní naši hráči," je si vědom Cassidy.

Posledním respondentem rozhovoru klubové TV byl David Krejčí, který asistoval u dvou gólů a byl vyhlášen druhou hvězdou střetnutí. "Pasta je možná nejlepší v NHL, takže vždycky když dostanu možnost s ním odbruslit třeba jen jedno střídání, mám z toho radost," zakončil povídání Krejčí.

Čepice na led! David Pastrňák si připsal pět bodů (3+2) v utkání základní části poprvé v kariéře a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.
Čepice na led! David Pastrňák si připsal pět bodů (3+2) v utkání základní části poprvé v kariéře a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud