16. května 2019 • 09:24

Zářez roku v NHL!? Čtyři sudí potopili St. Louis: Není pro to vysvětlení!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář St. Louis Jordan Binnington bez sebe vzteky třískal hokejkou do plexiskla. Kapitán Alex Pietrangelo pronásledoval rozhodčí po ledové ploše dovolávajíc se vysvětlení. "Pane bože, vždyť Meier přihrával rukavicí! Vy jste to neviděli?!" Nepomohlo nic, ani pískot 18 360 fanoušků, páni v pruhovaném uznali vítěznou branku obránce San Jose Erika Karlssona z 66. minuty, které předcházel nedovolaný pas rukou. Sharks vedou díky výhře 5:4 ve finále Západní konference nad Blues 2:1 na zápasy.



Pojďme po stopách rozhodující situace. Snad jen třetího zápasu, nikoliv celé série...

Timo Meier zavezl v prodloužení puk do útočného pásma, zasekl, zkusil vystřelit. Pak po kontaktu s veteránem obrany St. Louis Jay Bouwmeesterem padl na kolena, v tu chvíli si ale všiml, že se mu do klína snáší odražený kotouč. Plácl do něj rukavicí, Gustav Nyquist jej posunul na Erika Karlssona a ten propálil gólmana Binningtona.

Hvězdný švédský zadák na okamžik jakoby zamrzl, gejzír radosti přišel až po pár vteřinách, kdy vyletěly jeho šikovné ruce (v utkání 2+0) ke stropu Enterprise Center. Karlsson možná sám tušil, že situace je přinejmenším diskutabilní. Komentátoři NBC situaci v přímém přenosu okamžitě glosovali.

"Do Toronta se volat nebude, takovéto situace se u videa nepřezkoumávají, na ledové ploše byli v tu chvíli čtyři rozhodčí, oni musí rozhodnout. Jasné přihrávky rukou si bohužel nevšimli."

VIDEO: Podívejte se na rozhodující gól Erika Karlssona

Po kluzišti v tu chvíli korzovaly dvě skupiny hráčů, do euforie hození hokejisté San Jose a pořádně namíchnuté St. Louis.

"Neviděl jsem to úplně přesně, snažil jsem se uvolnit, abych byl volný na přihrávku. Myslel jsem si, že puk před branku nějak dostal Gustav," řekl ke hře rukou střelec Karlsson, po utkání vyhlášený za první hvězdu duelu.

"Seběhlo se to rychle a nechci komentovat rozhodčí. Byl to zápas, ve kterém se přelévalo skóre a oba týmy byly chvíli nahoře i dole. Hrálo se s nasazením, v rychlosti a dochází k různým situacím. Něco se pískne, něco se přehlídne. Jsem rád, že jsme si našli cestu k vítězství," těšilo na tiskové konferenci trenéra San Jose Petera DeBoera.

Vrátíme se s úsměvem na tváři

Pořádně nabroušený byl po utkání kouč Blues Craig Berube. „Chcete po mně vysvětlení? Není žádné vysvětlení,“ ucedil šéf střídačky Blues na dotaz novinářů, kteří se jej následně ptali, zda to byla hra rukou. „Co myslíte, chlapi? Ano? Tak vidíte, co to je za otázku,“ dodal Berube. V pozdějším průběhu tiskové konference už byl přeci jen sdílnější.

"Musíme jít dál. To platí i o situaci, která rozhodla. Nemůžeme udělat nic s tím, co se stalo. Prostě musíme jít dál a připravit se na další zápas."

Se žurnalisty mluvil i domácí útočník David Perron. "Meier zahrál rukou, bylo to očividné. Štve to strašně moc, ale musíme to hodit za hlavu. Vyspíme se z toho, vrátíme se s úsměvem na tváři a nastavíme se tak, abychom zase hráli svou hru," uvedl dvougólový střelec.

Berubeho svěřenci sahali po vítězství v normální hrací době, smazali ztráty 0:2 a 1:3, vyrovnávací branku inkasovali při hře San Jose bez brankáře v 59. minutě od Logana Couturea. Brance předcházelo zakázané uvolnění St. Louis. "Na ledě jsem strávil asi třicet minut, už jsem byl trochu unavený. Myslím si, že mí spoluhráči na tom byli stejně. Pomohlo mi to, abych se vydýchal," přiznal Couture, se 14 zásahy suverénně nejlepší střelec play off.

"Měli hráče navíc, jdou po vás. Je to těžké. Vyhodil jsem puk, který se někdy zastaví dříve, jindy přejde všechny čáry. Opět to byla záležitost centimetrů," mrzelo kapitána Blues Alexe Pietrangela.

Čtvrté utkání finále Západní konference je na programu v noci z pátku na sobotu opět v St. Louis.

VIDEO: Podívejte se na sestřih třetího zápasu mezi St. Louis a San Jose

Brankář Blues Jordan Binnington reklamoval u rozhodčích, že vítězný gól Erika Karlssona nemá platiti kvůli přihrávce rukou.
Brankář Blues Jordan Binnington reklamoval u rozhodčích, že vítězný gól Erika Karlssona nemá platiti kvůli přihrávce rukou.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud