11. prosince 2019 • 06:50

Frolík a Faksa řídili výhry Calgary a Dallasu, Sharks s Hertlem bez bodů

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Michael Frolík přispěl v NHL gólem a přihrávkou k výhře Calgary 5:2 na ledě Arizony a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Stejné ocenění získal v úterním programu soutěže i Radek Faksa, který pomohl gólem k vítězství Dallasu 2:0 nad New Jersey. Dominik Kubalík vstřelil čestný úspěch Chicaga při prohře 1:5 ve Vegas.

 


Frolíkovi zřejmě zvedlo sebevědomí, že o den dříve ukončil svůj 22 zápasů dlouhý trvající gólový půst. Kladenský odchovanec otevřel už ve třetí minutě skóre, když v přečíslení dva na jednoho dostal přihrávku před branku a prosadil se bekhendovou kličkou. Calgary vedlo v 35. minutě už 4:0. Třetí gól připravil Frolík, který v rohu kluziště vybojoval puk a přihrál ho mezi kruhy skórujícímu Zacu Rinaldovi.

„Před zápasem jsme si říkali, že musíme dobře začít, a to se povedlo. Už v páté minutě jsme vedli 2:0 a to ovlivnilo vývoj utkání,“ uvedl Frolík, jehož gól přišel chvíli poté, kdy domácí trefili tyč. „Měli jsme štěstí. Na druhé straně potom výborně napadal Rhino (Rinaldo), přihrál mi a z toho padl důležitý první gól. Dodal nám energii,“ pokračoval.

Calgary po konci trenéra Billa Peterse, který rezignoval po obviněních z rasismu z jeho dřívějších působení, vyhrálo všech šest zápasů. „Změnili jsme pár systémových věcí, trošku se proházely lajny. Všechny čtyři lajny šlapou, dobře bráníme. Nenecháváme soupeřům moc prostoru a máme rychlý přechod do útoku,“ vysvětloval Frolík úspěšnou sérii. Hrdinou zápasu se stal brankář Cam Talbot, náhradník Davida Ritticha kryl 46 střel.

Dallas v prvním utkání po odvolání trenéra Jima Montgomeryho dobře začal a obě branky vstřelil v úvodních 12 minutách. Vítězný gól si připsal Faksa, který u zadního mantinelu převzal puk a otočkou zpoza branky překvapil gólmana Mackenzieho Blackwooda. Druhou trefu přidal Joe Pavelski a předcházela tomu výborná práce Romana Poláka, který udržel útočné pásmo. Ben Bishop zneškodnil 26 střel a stal se největší hvězdou zápasu.

Montgomery skončil v Dallasu ráno v den zápasu. Generální manažer klubu vysvětlil rozhodnutí tím, že se kouč dopustil neprofesionálního chování. „Je to opravdu zvláštní a těžký den,“ řekl Faksa, který v předchozích osmi zápasech nebodoval. „Soustředili jsme se ale jen na utkání a na nic jiného. A jsem rád, že jsme vyhráli. Hodně nám pomohl začátek, ve kterém jsme dali dva rychlé góly a převzali jsme tím kontrolu nad zápasem,“ dodal.

Zatímco Rick Bowness, který dočasně povýšil z pozice asistenta do role hlavního trenéra Dallasu, si připsal výhru hned v úvodním utkání, v New Jersey nemá změna kouče patřičný efekt. Devils po odvolání Johna Hynese získali ve čtyřech utkáních jen bod. „Je jedno, jakou máte taktiku a plán, když vám chybí bojovnost a nasazení. To jsem u nás první dvě třetiny postrádal,“ uvedl dočasný kouč Alain Nasreddine.

Ve Vegas trval bezbrankový stav až do 28. minuty. Poté domácí ve druhé třetině třikrát skórovali a v závěrečné části odskočili až na 5:0. Porážku Chicaga zkorigoval v přesilové hře střelou z mezikruží Kubalík, který připravil Marca-Andreho Fleuryho 27 sekund před koncem zápasu o čisté konto. Český útočník skóroval v sezoně poosmé a v tabulce střelců je mezi nováčky na děleném druhém místě.

Fleury nastoupil v brance Vegas naposledy 23. listopadu, v úterý chytal první zápas od otcovy smrti. „Ani nevím, zda jsem na to během zápasu myslel. Ale v hlavě ho mám, to je jasné,“ řekl Fleury, první hvězda zápasu. „Bojovali jsme za něj. Je nám líto, že jsme tu poslední střelu nezastavili. Je nám z toho hrozně, alespoň jsme ale vyhráli,“ dodal William Karlsson, jeden z pěti střelců Vegas.

Filip Zadina asistoval u jediné branky Detroitu, který podlehl ve Winnipegu 1:5 a připsal si dvanáctou prohru v řadě. Nejhoršímu týmu ligy se stala osudnou dvouminutová pasáž na konci prostřední třetiny, v níž domácí třemi góly odskočili ze stavu 1:1. Pouze čtyři hráči Red Wings včetně Zadiny a Filipa Hronka se neocitli ve statistice +/- v záporných hodnotách.

Tomáš Hertl, který v předchozích čtyřech zápasech nebodoval, přihrál při porážce San Jose 1:3 v Nashvillu na jediný gól týmu. Anaheim dovolil Minnesotě v první třetině jen jednu střelu a úvodní část vyhrál 2:0. U druhé branky asistoval Ondřej Kaše, po jehož přihrávce skóroval od modré čáry Cam Fowler. Kalifornský klub v dalším průběhu vedení ztratil, ale nakonec zvítězil 3:2 po nájezdech.

V brance Caroliny dostal před Petrem Mrázkem přednost James Reimer a dovedl tým k výhře 6:3 v Edmontonu. Vítězství pojistil Dougie Hamilton, který prostřelil soupeřova gólmana od červené čáry. V dresu vítězů nastoupil poprvé od konce listopadu Martin Nečas, který byl mimo hru kvůli zranění v dolní části těla.

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Leon Draisaitl 43 67 110 71 -7 18 218
2. Connor McDavid 34 63 97 64 -6 28 212
3. David Pastrňák 48 47 95 70 21 40 279
4. Artěmij Panarin 32 63 95 69 36 20 209
5. Nathan MacKinnon 35 58 93 69 12 12 315
6. Brad Marchand 28 59 87 70 25 82 185
7. Nikita Kučerov 33 52 85 68 26 38 210
8. Patrick Kane 33 51 84 70 8 40 275
9. Auston Matthews 47 33 80 70 19 8 290
10. Jack Eichel 36 42 78 68 5 34 227

Góly

Domácí: 00:18. Olofsson, 39:51. Jo. Larsson, 45:46. Eichel, 59:09. Girgensons, 59:58. Eichel

Hosté: 03:37. Brouwer, 43:52. Pietrangelo

Sestavy

Domácí: Ullmark (C. Hutton) – Montour, Ristolainen, McCabe, Bogosian, C. Miller, Jokiharju – Olofsson, Eichel, S. Reinhart – Vesey, Ma. Johansson, Asplund – Skinner, Mittelstadt, Rodrigues – Girgensons, Jo. Larsson, Okposo.

Hosté: Allen (Binnington) – Parayko, Pietrangelo, Bouwmeester, Faulk, Dunn, Bortuzzo – Schwartz, B. Schenn, Kyrou – Perron, R. O'Reilly, Bozak – Barbašev, Thomas, Brouwer – MacEachern, J. de La Rose, Poganski.

Rozhodčí

Hebert, Brenk – Cherrey, Devorski

Stadion

KeyBank Center, Buffalo

Góly

Domácí: 58:00. Dadonov

Hosté: 06:42. Stamkos, 24:51. Killorn

Sestavy

Domácí: Bobrovskij (Driedger) – Ekblad (A), Weegar, Strålman, Yandle, Brown, Matheson – Dadonov, Barkov (C), Huberdeau – Connolly, Trocheck (A), Hoffman – Acciari, Saarela, Vatrano – Sceviour, B. Boyle, Toninato.

Hosté: Vasilevskij (McElhinney) – Shattenkirk, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Rutta, Sergačjov – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn – Gourde, Paquette, Maroon – Joseph, Verhaeghe, Stephens.

Rozhodčí

Rehman, Joannette – Flemington, Daisy

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Návštěva

10 685 diváků

Góly

Domácí: 02:59. Guentzel

Hosté: 32:24. Tatar, 36:17. Armia, 39:45. S. Weber, 58:21. Gallagher

Sestavy

Domácí: Jarry (M. Murray) – Letang (A), Marino, J. Johnson (A), Ruhwedel, J. Schultz, M. Pettersson – Guentzel (A), Malkin, Rust – Kahun, McCann, B. Tanev – Aston-Reese, Blueger, Simon – Galchenyuk, Lafferty, Noesen.

Hosté: Price (Primeau) – Kulak, S. Weber (C), Chiarot, Petry (A), O. Leskinen, C. Fleury – Tatar, Danault (A), Gallagher – Lehkonen, Domi, Armia – Cousins, Suzuki, Weal – Peca, N. Thompson, Barber.

Rozhodčí

McIsaac, L´Ecuyer – Tobias, Knorr

Stadion

PPG Paints Arena, Pittsburgh

Návštěva

18.422 diváků

Góly

Domácí: 44:24. Bonino, 52:59. Johansen, 59:18. Järnkrok

Hosté: 58:02. Meier

Sestavy

Domácí: Saros (Rinne) – Ellis (A), Josi (C), Fabbro, Ekholm (A), Irwin, Hamhuis – Järnkrok, Johansen, F. Forsberg – Duchene, Turris, Carr – C. Smith, Bonino, Grimaldi – Watson, Sissons, Mikael Granlund.

Hosté: M. Jones (Dell) – Burns (A), Dillon, E. Karlsson, Vlasic, Heed, Ferraro – Goodrow, Couture (C), E. Kane – Labanc, Hertl (A), Meier – Marleau, J. Thornton, Sörensen – M. Karlsson, Gambrell, Gregor.

Rozhodčí

MacDougall, Kozari – Barton, Amell

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Návštěva

17 160 diváků

Góly

Domácí: 27:59. Hartman, 42:03. Donato

Hosté: 03:04. Rakell, 10:23. Fowler, . Rakell

Sestavy

Domácí: Kähkönen (Stalock) – Dumba, Suter, Brodin, Soucy, Hunt, Menell – Zuccarello, E. Staal (A), Zucker (A) – Fiala, Donato, Parise (A) – Kunin, J. Eriksson Ek, Greenway – Hartman, V. Rask, M. Foligno.

Hosté: Gibson (R. Miller) – Gudbranson, Fowler, Manson, H. Lindholm, Holzer, Del Zotto – Terry, Getzlaf (C), D. Shore – Silfverberg (A), Carrick, Rakell (A) – O. Kaše, Henrique, Comtois – Rowney, D. Grant, Deslauriers.

Rozhodčí

Morton, Rank – Suchánek, Brisebois

Stadion

Xcel Energy Center, St. Paul

Návštěva

17 154 diváků

Góly

Domácí: 12:17. Lowry, 36:43. Wheeler, 38:32. Copp, 38:43. Laine, 45:04. Scheifele

Hosté: 27:39. Ehn

Sestavy

Domácí: Brossoit (27.–28. Hellebuyck) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Sbisa, Beaulieu, Bitetto – Laine, Scheifele (A), Connor – Roslovic, Wheeler (C), Ehlers – Perreault, Lowry, Copp – L. Shaw, N. Shore, G. Bourque.

Hosté: Comrie (J. Bernier) – Green, Nemeth, Hronek, Daley, McIlrath, Cholowski – Fabbri, D. Larkin (A), Bertuzzi – Zadina, Filppula, Glendening – Erne, Nielsen (A), Helm – Abdelkader (A), Ehn, Perlini.

Rozhodčí

Skilliter, Walsh – Galloway, Gawryletz

Stadion

Bell MTS Place, Winnipeg

Návštěva

15 325 diváků

Góly

Domácí: 01:42. Faksa, 11:50. Pavelski

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bishop (Chudobin) – Lindell, J. Klingberg (A), Oleksiak, Heiskanen, Sekera, R. Polák – Ja. Benn (C), Janmark, Seguin (A) – Radulov, Hintz, Pavelski – Cogliano, Faksa, Comeau – Gurjanov, Dickinson, Perry. Hlavní trenér: Rick Bowness.

Hosté: Blackwood (Domingue) – A. Greene (C), P. K. Subban, Severson, Vatanen, Butcher, Müller – Hall (A), J. Hughes, Palmieri – Coleman, Zajac (A), N. Gusev – J. Boqvist, Zacha, Bratt – Wood, Rooney, Simmonds. Hlavní trenér: Alain Nasreddine.

Rozhodčí

Furman South, Francis Charron. Čároví: Pierre Racicot, Brad Kovachik

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Návštěva

18134 diváků

Góly

Domácí: 27:45. Kassian, 42:51. Nugent-Hopkins, 45:40. Kassian

Hosté: 04:15. Aho, 17:58. Niederreiter, 19:56. Dzingel, 49:27. Martinook, 52:16. Aho, 55:19. D. Hamilton

Sestavy

Domácí: Koskinen (M. Smith) – Nurse, Bear, Klefbom, A. Larsson, K. Russell, Jones – Nygård, McDavid, Kassian – Khaira, Nugent-Hopkins, Draisaitl – Neal, Haas, P. Russell – M. Granlund, Sheahan, J. Archibald.

Hosté: Reimer (Mrázek) – Slavin, D. Hamilton, Edmundson, Pesce, Gardiner, T. van Riemsdyk – Niederreiter, Aho, T. Teräväinen – Svečnikov, J. Staal, Foegele – Dzingel, Wallmark, Nečas – B. McGinn, Martinook, J. Gauthier.

Rozhodčí

Schlenker, O'Rourke – Alphonso, Nansen

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Góly

Domácí: 39:49. Chychrun, 59:28. Kessel

Hosté: 02:12. Frolík, 04:03. J. Gaudreau, 25:28. Rinaldo, 34:18. Monahan, 54:32. Lucic

Sestavy

Domácí: Raanta (Kuemper) – Goligoski, Chychrun, Ljubuškin, Ekman-Larsson (C), Oesterle, Ness – Fischer, Dvorak, Schmaltz – Hinostroza, Stepan (A), Keller – Kessel, Söderberg, Crouse – Garland, Richardson (A), Grabner.

Hosté: Talbot (Rittich) – Brodie, Giordano (C), Hanifin, Hamonic (A), R. Andersson, Mi. Stone – Mangiapane, E. Lindholm, Rinaldo – Backlund (A), Monahan, Dubé – J. Gaudreau, D. Ryan, Lucic – Frolík, Jankowski, Rieder.

Rozhodčí

Pochmara B. (USA) – Luxmore T. (CAN)

Stadion

Gila River Arena, Glendale

Góly

Domácí: 51:14. Leivo

Hosté: 21:45. Matthews, 39:40. Tavares, 54:58. Tavares, 58:16. Hyman

Sestavy

Domácí: Markström (Demko) – Jo. Benn, Ch. Tanev, Q. Hughes, T. Myers, Fantenberg, Stecher – J. T. Miller, E. Pettersson, Boeser – Pearson, Horvat, Leivo – Roussel, Gaudette, Virtanen – Schaller, Beagle, Ferland.

Hosté: Andersen (Hutchinson) – Rielly, Barrie, Muzzin, Holl, Dermott, Ceci – Åberg, Matthews, W. Nylander – Hyman, Tavares, Marner – I. Michejev, Kerfoot, Kapanen – Engvall, Spezza, Petan.

Rozhodčí

Chmielewski, St. Pierre – Driscoll, Berg

Stadion

Rogers Arena, Vancouver

Góly

Domácí: 27:27. R. Smith, 31:24. Engelland, 39:16. W. Karlsson, 43:17. Pacioretty, 52:59. Reaves

Hosté: 59:33. D. Kubalík

Sestavy

Domácí: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, Schmidt, Hague, Theodore, Engelland, Holden – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Pacioretty, Stephenson, Mark Stone – Carrier, Stastny, Tuch – Zykov, Nosek, Reaves.

Hosté: Crawford (Lehner) – de Haan, Seabrook, E. Gustafsson, Gilbert, Boqvist, C. Murphy – Saad, J. Toews, D. Kubalík – DeBrincat, D. Strome, P. Kane – Sikura, Kämpf, A. Nylander – Carpenter, Dach, Z. Smith.

Rozhodčí

Hebert, Rooney – Mills, Murchison

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

18.319 diváků

Góly

Domácí: 19:49. D. Brown, 33:22. Toffoli, 59:46. A. Kempe

Hosté: 59:31. Panarin

Sestavy

Domácí: Quick (J. Campbell) – Doughty (A), J. Ryan, B. Hutton, Roy (C), MacDermid, Walker – D. Brown, Kopitar, Iafallo – J. Carter, Amadio, Toffoli – A. Kempe, Lizotte, Wagner – Clifford, Lewis, Luff.

Hosté: Georgijev (H. Lundqvist) – Trouba, Skjei, DeAngelo, M. Staal (A), Fox, R. Lindgren – Kakko, Zibanejad, Panarin – R. Strome (A), Chytil, Kreider – Bučněvič, B. Howden, Lemieux – Fast, McKegg, Br. Smith.

Rozhodčí

Nicholson, Peel – Shewchyk, Marquis

Stadion

Staples Center, Los Angeles

Michael Frolík si připsal trefu v utkání mezi Calgary a Arizonou
Michael Frolík si připsal trefu v utkání mezi Calgary a Arizonou

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud