Premium
5. února 2020 • 16:30

Proč McDavid vládne? Talent, dřina, ale i krádeže jídla. Říha popsal finty

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Superlativy. Pravděpodobně to nejčastější, co se snáší na hlavu kanadské hvězdy Connora McDavida (23). A to nejenom od chvíle, kdy se stal hlavní tváří NHL, ale již od mládežnických let. „Čirá radost někoho takového trénovat. Po hokejové i po lidské stránce," řekl Kris Knoblauch, trenér, který ho vedl v juniorském týmu Erie Otters. Co ale stojí za tím, že je McDavid v tak mladém věku výrazně nad ostatními? Svůj pohled pro iSport Premium na několik akcí dává i Miloš Říha mladší.



Má má kvalitní práci s holí? Není moc co vytýkat. Je rychlý? Je zatraceně rychlý. Má tedy Connor McDavid vůbec nějakou slabinu? S nadsázkou lze říct, že jednu ano. Je totiž tak rychlý, že mu často nestačí ani jeho spoluhráči.

Jednička draftu z roku 2015 aktuálně válí v páté sezoně v nejlepší lize světa. Je druhým hráčem v produktivitě a patří k největším favoritům na konečné vítězství. Bylo by bláhové si nevsadit na to, že se už potřetí v krátké kariéře nestane nejproduktivnějším hráčem ligy.

Je ale něčím specifický? Je zde něco, proč hraje hokej jako z jiné galaxie? Pár věcí by se našlo. Jednak si až pedantsky hlídá stravu. Vyhýbá se například lepku a všem slazeným nápojům.

Jeřáb ujídá, ale bez arogance

„Je to pravda, ale paradoxně proto vznikla i jeho týmová přezdívka. Jí neskutečně zdravě, ale má to háček. Vždy když si objednáte vy něco nezdravého, tak během sekundy je u vás a žadoní o kousek. Ať je už to lok coly, nebo pár hranolek. Pokud chcete, aby se u vás Connor objevil, dejte si něco nezdravého," popsal stravovací návyky McDavida se smíchem bývalý spoluhráč Drake Caggiula pro web The Athletic.

A McDavidova přezdívka? „Když jsme to zjistili, okamžitě jsme mu začali říkat Jeřáb, protože se neustále natahuje po jídle druhých," dodal Caggiula.

Vyzkoušejte iSport Premium. Nyní na 30 dní ZDARMA exkluzivně v mobilní aplikaci iSport. Více ZDE >>

Další věcí je až nadlidská vřelost k okolí. Všichni, kteří se s McDavidem setkali, zdůrazňují, že je velice milý a hodný chlapík. „Občas, když trénujete tak dobrého hráče, je s tím často spojená špetka arogance z jeho strany.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud