18. února 2020 • 21:18

Bouwmeester se zotavuje z operace srdce. Z nemocnice už je zpátky doma

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejista Jay Bouwmeester se necelý týden po srdeční příhodě v zápasu NHL v Anaheimu vrátil do St. Louis. V prohlášení pro média šestatřicetiletý kanadský obránce uvedl, že je na dobré cestě k uzdravení.



Bouwmeester se během první třetiny utkání na ledě Ducks zhroutil na střídačce. Na pomoc mu okamžitě přispěchaly lékařské týmy obou klubů. Záchranáři museli použít i defibrilátor, aby obnovili činnost srdce. Při převozu do nemocnice už byl loňský vítěz Stanleyova poháru opět při vědomí a komunikoval.

V nemocnici v Orange County posléze hokejista, který v NHL odehrál 1240 zápasů, podstoupil operační zákrok. Lékaři mu umístili do hrudníku kardioverter-defibrilátor, který bude hlídat jeho srdeční rytmus.

Do St. Louis se Bouwmeester vrátil z Kalifornie v neděli večer a dnes v prvním veřejném prohlášení ocenil práci anaheimských zdravotníků. „Já i moje rodina děkujeme za podporu a starostlivost i celé NHL a městu St. Louis. Do budoucnosti každopádně hledíme s optimismem,“ napsal olympijský vítěz z roku 2014.

Zápas Anaheim - St. Louis zůstal po jeho kolapsu nedohrán, opakovat se bude 11. března.

Majitel 1240 startů v NHL a šampion posledního Stanley Cupu byl převezen do nemocnice.
Majitel 1240 startů v NHL a šampion posledního Stanley Cupu byl převezen do nemocnice.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud