Jan Denemark
17. dubna 2020 • 18:33

Kane, švýcarská jistota nebo kandidát na Vezinu. TOP hráči Centrální divize

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
0
  • Na koho se mohou týmy z Centrální divize NHL nejvíce spolehnout. Nechybí chicagský střelec Patrick Kane, švýcarská jistota v obraně Roman Josi, nebo brankář Jets Connor HellebuyckNa koho se mohou týmy z Centrální divize NHL nejvíce spolehnout. Nechybí chicagský střelec Patrick Kane, švýcarská jistota v obraně Roman Josi, nebo brankář Jets Connor HellebuyckFOTO: koláž iSport.cz

    Každý z týmů na někom stojí. Ať už to je výtečný gólman, zadák hrající v utkání přes dvacet minut, nebo kanonýr, který v klíčové chvíli rozsvítí červené světlo. Protože je sezona v NHL přerušená a její dohrání zatím zůstává v nedohlednu, je čas se podívat, na koho spoléhá každý z týmů. Vybrali jsme nejlepšího hráče z každé organizace na základě výkonů z tohoto ročníku. Tentokrát se podíváme do Centrální divize!

  • St. Louis - Alex Pietrangelo

    obránce

    52 bodů (16+36)

    Lídr a kapitán. Na ledě tráví přes 24 minut na zápas. Řídí přesilovku, brání v oslabení. Není činnost, která by Pietrangelovi nešla. Minulé léto zvedl nad hlavu Stanley Cup a hodně se snažil, aby se i v tomto ročníku parta s notou na dresu dostala co nejdál. Blues šlapali, fyzickým hokejem ničili soupeře. I díky notnému příspěvku od kapitána.

    Kapitán St. Louis Alex Pietrangelo se raduje z gólu se spoluhráčiFoto profimedia.cz

  • Colorado - Nathan MacKinnon

    útočník

    93 bodů (35+58)

    Jeden z trojice, která přichází v úvahu pro zisk trofeje o nejužitečnějšího hráče. MacKinnon znovu vyrostl. Ve chvílích, kdy byli Avalanche ničeni zraněními, kapitán ukázal svou sílu. V tu chvíli hrál nejlepší hokej a byl to on, kdo zařídil, aby Colorado nespadlo z předních pozic. Dominantní sezona!

    Nathan MacKinnon v dresu ColoradaFoto Profimedia.cz

  • Dallas - Ben Bishop

    brankář

    21 vítězství     
    2,5 gólu na zápas      
    92% úspěšnost zásahů

    Body se rozložili. Hvězdná dvojice Seguin a Benn už neměla výsledky tak jednoznačně na svých bedrech. Přidali se i ostatní. Přestože herní projev občas drhnul, Dallas se na postupových příčkách držel. Bishop, i když nechytal tak suverénně jako o ročník dříve, dával týmu potřebnou jistotu. Pokud by se měl vybrat jeden hráč, Bishop si své místo obhájí.

    Jednička Dallasu Ben Bishop v branceFoto profimedia.cz

  • Winnipeg - Connor Hellebuyck

    brankář

    31 vítězství     
    2.57 gólů na zápas    
    92.2% úspěšnost zásahů

    Ani Wheeler, ani Scheifele. Nejlepším hráčem Jets se stal Connor Hellebuyck. Jeho skvělé výkony ho v době přerušení soutěže dokonce katapultovali do pozice jednoho z favoritů pro zisk trofeje o nejlepšího brankáře. Za slabou obranou dělal, co mohl, aby Winnipeg udržet v boji o play off. Je to hlavně zásluha Hellebuycka, že jsou Jets na postupových příčkách.

    Brankář Connor Hellebuyck se ve Winnipegu vypracoval na pozici jisté jedničkyFoto profimedia.cz

  • Nashville - Roman Josi

    obránce

    65 bodů (16+49)

    Jediný vyzyvatel Johna Carlsona z Washingtonu v boji o pozici nejlepšího zadáka ligy. Pouze Josi má za sebou tak skvělou sezonu, že by mohl pomýšlet na zisk Norris Trophy. Nashville byl v sezoně na jeho výkonech extrémně závislý. Švýcar byl všude. Sbíral body i bránil. Jasně nejlepší hráč Predators. Bohužel, byl ve svém počínání někdy až příliš osamocen.

    Kapitán Nashvillu Roman Josi v akciFoto profimedia.cz

  • Minnesota - Ryan Suter

    obránce

    48 bodů (8+40)

    Jeho kontrakt, který bude platný až do roku 2025 vzbuzuje obavy, ale on je zatím s ledovým klidem zahání. Pouze osm obránců strávilo na ledě průměrně více času. Pětatřicetiletý zadák ukazuje, že umí. Na nikoho jiného Wild nespoléhali tolik. Dokonce byl druhý v týmové produktivitě, jen křídelník Kevin Fiala nabíral o 6 bodů víc. Tahle sezona mu sedla.

    Ostřílený bek Ryan Suter je jistotou MinnesotyFoto profimedia.cz

  • Chicago - Patrick Kane

    útočník

    84 bodů (33+51)

    Výsledky Chicaga fandům v posledních letech mnoho radosti nedělají, na Kanea je ale spoleh. Výkonnostní výkyvy ho míjejí a tato sezona nebyla výjimkou. Navíc se mu povedlo v zápase proti Winnipegu získat tisící bod kariéry a stal se tak 90. hráčem v historii, kterému se něco podobného povedlo. Kane, to je záruka každoroční ofenzivní kvality.

    Patrick Kane (pravé křídlo, Chicago) - jeden z nejoslnivějších ofenzivních hráčů na světě Blackhawks se vždycky mohli spolehnout na jeho góly a body, dokáže je sypat s neúnavnou pravidelností. Dá se čekat, že Kane ve své píli nepoleví.Foto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud