8. května 2020 • 10:28

Tlustá dě*ka! Lůzři! Útočník napadl i NHL včetně McDavida. Bratra vyrazili

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět sezon v NHL, pět různých klubů. Náhoda? Poslední exces útočníka Brendana Leipsica ukázal, že možná nikolivěk. Uniklá privátní instagramová konverzace, která koluje po sociálních sítích, totiž ukázala rodáka z Winnipegu v nanejvýš nelichotivém světle. Leipsic v ní pozurážel manželku svého bývalého parťáka i další ženy, vysmál se protihráčům i druhům z kabiny. NHL jeho výroky tvrdě odsoudila a Capitals zvažují další postup. Jeho mladší bratr už o místo v hokejovém programu své univerzity dokonce přišel.



Leipsic má aktuálně z ostudy kabát, takové úlety NHL, která pečlivě střeží svou pověst, vyloženě nesnáší. Co se stalo? Ve středu v noci zřely světlo světa screenshoty z jeho soukromé instagramové komunikace. Unikly po útoku hackera, který je později zveřejnil na Twitteru, a zámoří se nestačilo divit.

25leté křídlo v nich hrubě uráží obézní ženy, zejména pak manželku útočníka Vancouveru Tannera Pearsona Meaghan. "Malá děvka, podívejte se, jaké má akné. Je to tlusťoška," napsal mimo jiné Leipsic do skupinového chatu, jehož součástí byl i Jack Rodewald, který také pochází z Winnipegu, patří Floridě a momentálně nastupuje na farmě ve Springfieldu.

Do úst si 178 centimetrů vysoký forvard vzal i další ženy, třeba přítelkyni superhvězdy Connora McDavida Lauren Kyle, kterou za její fotku z Halloweenu počastoval několika sexuálními komentáři.

Leipsic tvrdě zkritizoval i své současné spoluhráče a označil Garneta Hathawaye a Nica Dowda za lůzry, kteří neumí hrát hokej. Postoval i fotku z dovolené bývalého parťáka z Canucks Jakea Virtanena a okomentoval to, že jde pravděpodobně o nejhorší partičku na světě.

„Plně si uvědomuji, jak jsou tyto komentáře nevhodné a urážlivé. Upřímně se všem za své činy omlouvám. Jsem odhodlaný se z toho poučit a stát se lepším člověkem. Je mi to opravdu líto,“ dušoval se Leipsic na Twitteru, kde uveřejnil svou omluvu. Svůj osobní instagramový účet si ale raději o pár hodin později smazal.

Bude jeho pokání stačit? 89. hráči na draftu 2012, kterého si tehdy vzal Nashville, za pár měsíců expiruje kontrakt, který mu ročně zajišťuje gáži 700 tisíc dolarů. Navíc před přerušením NHL kvůli koronaviru ani nefiguroval v soupisce na zápasy, jeho post uzmula posila z Montrealu Ilja Kovalčuk. A vřelého přijetí v kabině se mu asi také nedostane...

Mladšího bratra vyrazili z univerzity

Součástí skupinového chatu na instagramu byl i Leipsicův mladší bratr Jeremey, který působil na University of Manitoba. Minulý slovesný čas je na místě, sportovní šéf univerzity Gene Muller ve čtvrtek oznámil, že 23letý Jeremey byl z hokejového programu odejit.

"Byli jsme nesmírně zklamaní, když jsme si četli komentáře priviligované skupiny hokejistů, do které bohužel patřil i náš student. Takovéto poznámky odsuzujeme, jsou urážlivé, odpudivé a nemají naprosto žádné místo v našem programu i sportu obecně," napsala škola.

V průběhu dvou let Leipsic mladší zaznamenal za tamní Bizony za 53 utkání 27 bodů.

Vedení Washingtonu slíbilo, že si svého zaměstnance pozve na kobereček. „Jsme si vědomi nepřijatelných a urážlivých komentářů Brendana Leipsica v soukromé konverzaci na sociálních médiích a budeme to také interně řešit,“ slíbil GM Brian MacLellan.

Leipsic se do jeho organizace dostal před startem letošního ročníku, předtím navlékal dres Los Angeles, Vancouveru, kde seděl v kabině právě s Pearsonem a Virtanenem, Vegas a Toronta. Za Capitals letos odbruslil 61 utkání, během kterých pobral 11 bodů.

V NHL ma zatím na kontě 187 utkání pro 16 branek a 43 asistencí a je dokonce i vítězem WHL, když slavil titul s Portlandem Winterhawks v sezoně 2012/13 a později tam dokonce dělal asistenta kapitána. „National Hockey League důrazně odsuzuje misogynní a trestuhodné poznámky obou hráčů v soukromém skupinovém chatu. V naší lize není pro taková prohlášení, postoje a chování místo, bez ohledu na fórum,“ napsalo vedení soutěže na sociální sítě.

Uniklá instagramová konverzace, která koluje po sociálních sítích, ukázala rodáka z Winnipegu Brendana Leipsica v nanejvýš nelichotivém světle.
Uniklá instagramová konverzace, která koluje po sociálních sítích, ukázala rodáka z Winnipegu Brendana Leipsica v nanejvýš nelichotivém světle.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud