23. července 2020 • 18:43

V NHL bude hrát Kraken! Nový tým ze Seattlu odtajnil název, logo i dresy

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejnovější člen NHL konečně zná své jméno! Tým ze Seattlu, který se do nejprestižnější hokejové ligy světa zapojí od přespříští sezony (2021/22), ponese název Kraken. O názvu s bájným obřím hlavonožcem se v minulosti hodně spekulovalo, nakonec se tak stalo. Při čtvrtečním živém vysílání bylo zveřejněno i logo a dresy.



Jméno Kraken bylo od začátku jasným favoritem fanoušků. Od roku 2018, kdy byl Seattle přijat do NHL, se spekulovalo také o názvech Sockeyes (druh lososa), Evergreens nebo Metropolitans. Nakonec ale zvítězilo přízvisko podle mořské příšery ze severské mytologie.

„Kraken je jméno, jež se zrodilo díky fanouškům. Navrhli ho a bojovali za něj,“ řekl Tod Leiweke, výkonný šéf Seattlu, jenž příští rok rozšíří NHL jako 32. klub.

Kromě názvu Kraken a podobě dresů odtajnil Seattle i své logo
Kromě názvu Kraken a podobě dresů odtajnil Seattle i své logo

Logo mužstva je písmeno „S“ stylizované jako chapadla chobotnice s rudě červeným okem. Písmeno „S“ je také narážkou na logo mužstva Seattle Metropolitans, jež v roce 1917 ještě před vznikem NHL získalo jako první americký klub Stanley Cup.

V souladu s mořskou tematikou budou hlavními barvami mužstva čtyři odstíny modré od nejtmavší, jež má symbolizovat hlubinu oceánu, po nejsvětlejší „ledovou“. Pátou barvou je výrazná červená z loga.

Díky hokejistům bude mít město na severozápadě USA třetí klub v elitních severoamerických ligách po fotbalistech Seahawks v NFL a baseballistech Mariners v MLB. Dosud posledním nováčkem v NHL byl v roce 2017 tým Vegas Golden Knights, jenž v debutové sezoně senzačně došel až do finále Stanley Cupu.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana deníku Sport. Čtvrtek 23. července 2020 Titulní strana deníku Sport. Čtvrtek 23. července 2020Foto Sport

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud