5. srpna 2020 • 14:27

Patnáct minut hrůzy! Modlíme se za tebe, zní z NHL po pádu válečníka

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyprázdněná Scotiabank Arena se v 58. minutě duelu předkola play off mezi Torontem a Columbusem ponořila do ticha. Absolutního, odmlčeli se i komentátoři TV přenosu. Na vině bylo bezvládné tělo obránce Maple Leafs Jakea Muzzina, šampiona Stanley Cupu, které leželo u mantinelu. Výhra „domácích“ 3:0 i srovnání série na 1:1 šly stranou, po závěrečném klaksonu každý řešil jen zdraví 31letého Kanaďana. Bude v pořádku? Může se hýbat? Záběry, na kterých je odvážen na nosítkách, vypadaly hrozivě... Po noci strávené na klinice byl propuštěn do domácího léčení. Do zbytku série s Columbusem už ale nezasáhne.  Klub rozsah jeho zranění neupřesnil. Oznámil pouze, že hráč zůstane v karanténě na hotelu a po zotavení se připojí k týmu. 



„Modlím se za tebe, brácho,“ nechal se okamžitě po utkání slyšet Muzzinův spoluhráč Mitchell Marner, který byl pár metrů od nešťastné kolize. „Viděl jsem, jak leží na ledě, okamžitě jsem k němu dobruslil a ptal se ho, zda je v pořádku. Opáčil, že asi potřebuje dát chvilku oddych. A pak řekl další věci, které jsou ale jen mezi námi,“ dodal hvězdný útočník, který v sérii proti Columbusu ještě nebodoval.

Ve druhém vzájemném utkání, první vyhráli Blue Jackets v pondělí 2:0, ho zastoupili skórující Auston Matthews, John Tavares a Morgan Rielly. A Toronto si odfrklo, po mizerném prvním vystoupení je stav série srovnaný 1:1. Vítězný gól vstřelil ve 36. minutě nejproduktivnější hráč Toronta v základní části (47+33) Matthews, za záda finského fantoma Joonase Korpisala prošla až 53. střela, kterou na něj Maple Leafs vyslali.

Bez gólu vydržel Korpisalo 96 minut, což jej zařadilo na čtvrtou pozici v délce neprůstřelnosti noviců v play off v historii NHL. Rekord drží Normie Smith z Detroitu a jeho výkon z roku 1936, když neinkasoval dokonce 248 minut a 32 vteřin.

Ale zpět k Muzzinovi. K hrozivému okamžiku došlo 112 vteřin před koncem utkání. Pierre-Luc Dubois krosčekoval záda mistra světa a vítěze Světového poháru, bek ztratil rovnováhu, v pádu se udeřil hlavou do kolena Olivera Bjorkstranda a po patnáct minut dlouhém ošetření opustil led na nosítkách. Hokejkami okamžitě na vzdání úcty poklepali o led i soupeři z Columbusu.

Přitom první vteřiny nevypadaly na nic děsivého. Muzzin se posadil, protřepal si ruce, oddechoval. Ale pak se znovu skácel na led...

„Muzzin byl při vědomí a hýbe všemi končetinami,“ přinesl úlevnou zprávu oficiální Twitter Toronta. Další informace se ale hned tak nedozvíme, týmy v play off zprávy o zdravotním stavu svých hráčů neventilují.

„Myslíme jen na tebe,“ přidali tweet plný účasti zástupci Los Angeles, v jejichž dresu odehrál Muzzin osm sezon a v roce 2014 vyhrál i Stanley Cup.

„Bylo šílené to vidět, nedá se slovy popsat, jak mi je. Jake je pro naši hru důležitý, je to náš nejlepší obránce. Milujeme ho a tohle byly strašné okamžiky,“ vyznal se John Tavares a brankář Frederik Andersen, který výhru podpořil 20 zákroky a vychytal své třetí čisté konto v play off kariéře (předchozí dvě nuly zaznamenal v letech 2015 a 2016 za Anaheim) jen přitakal. „Je to chlap jako hora, neuvěřitelný válečník, má skoro dva metry a váží metrák. Vidět ho, jak leží na ledě, bylo hrozné!“

Po noci strávené na klinice byl Muzzin propuštěn do domácího léčení. Klub rozsah jeho zranění neupřesnil. Oznámil pouze, že hráč zůstane v karanténě na hotelu a po zotavení se připojí k týmu. Do zbytku série s Columbusem už ale nezasáhne.

Třetí utkání mezi Torontem a Columbusem je na programu v noci z pátku na sobotu.

Obránce Toronta se udeřil v pádu hlavou do kolena Olivera Bjorkstranda a po dlouhém ošetření opustil led na nosítkách.
Obránce Toronta se udeřil v pádu hlavou do kolena Olivera Bjorkstranda a po dlouhém ošetření opustil led na nosítkách.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud