9. srpna 2020 • 07:34

Jednička Tampy má klubový rekord. Jmenovec kapitána vyhrál dostih

Autor: Petr Luzar
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je to jasné. Skupiny o umístění znají své vítěze. Západní konferenci ovládl celek Vegas Golden Knights, který zdolal Colorado Avalanche v prodloužení. Kapitán Colorada Gabriel Landeskog tak sice výhru neslavil, za to slavit mohl kůň jménem Landeskog, který vyhrál dostih v Kentucky, a kterého vlastní spoluhráč Erik Johnson. Východní skupinu vyhrála Philadelphia Flyers bez útočníka Jakuba Voráčka v sestavě. Brankář Tampy Andrej Vasilevskij vyrovnal klubový rekord Bena Bishopa v počtu odchytaných duelů v play-off.



Hokejisté Colorada tahali celý duel za kratší konec. V utkání ani jednou nevedli, a v prodloužení se celek českého gólmana Pavla Francouze, který tentokrát zůstal na střídačce, zmohl na jedinou střelu. Zápas zahájil na úvodním buly český útočník Tomáš Nosek, který se v polovině třetí třetiny zastal během potyčky parťáka z lajny a známého bijce Ryana Reavese. Hnacím motorem Golden Knights byl vzrůstem nejmenší hráč sestavy Jonathan Marchessault, který skóroval hned dvakrát. Nejdřív v přesilovce a pak proměnil trestné střílení.

„Šli jsme do vyřazovacích bojů s tím, že jsme připraveni na jakoukoliv výzvu,“ vysvětloval Marchessault po utkání pro web TSN. „Chtěli jsme první místo ve skupině, a to se nám taky podařilo. Tohle nás psychicky nakopne. Aktuálně jsme opravdu rádi za to, jak vypadá naše hra jako týmu.“ Golden Knights nastoupí v osmifinále proti Chicago Blackhawks s Dominikem Kubalíkem a Davidem Kämpfem v sestavě. Pokud do série nastoupí brankář Las Vegas Robin Lehner, bude to pro něj speciální zážitek, jelikož ve „Windy City“ zahajoval ročník.

Kapitán Avalanche Gabriel Landeskog svůj celek k první příčce ve skupině nedotáhl. Malý úsměv na tváři mu mohl vyčarovat aspoň fakt, že kůň jeho spoluhráče Erika Johnsona, který se příznačně jmenuje Landeskog, vyhrál první dostih v tomto kalendářním roce. Triumfoval v Hendersonu v Kentucky. Mužstvo zpod Skalistých hor poměří v dalším kole play-off síly s Arizonou.

I na Východě už je rozhodnuto o prvních dvou místech. Skupinu ovládli hráči Philadelphie Flyers, kteří porazili Tampu Bay Lightning výsledkem 4:1, a v osmifinále se střetnou s Montreal Canadiens. Gólmanská jednička Bolts Andrej Vasilevskij zažil hořkosladký večer. I přes prohru měl důvod k radosti. Vyrovnal totiž klubový rekord Bena Bishopa v počtu odchytaných duelů v play-off (36). „Jsem si jistý, že je dnešní porážka ku prospěchu. Nechceme jít do play-off pohodlně jako vloni,“ nechal se slyšet Vasilevskij pro nhl.com.

Výhru Flyers řídil dvěma góly nováček v ofenzivních řadách Nicolas Aube-Kubel. Čtyřiadvacetileté pravé křídlo se stalo prvním zelenáčem od roku 2012, který v barvách Philadephie vstřelil dvě branky během vyřazovacích bojů. Naposledy se to povedlo křídelníkovi Mattu Readovi.

NHL se vrací a s ní i bitky. Připomeňte si největší řežby přerušeného ročníku
Video se připravuje ...

iSport podcast NHL: Colorado pro Stanley Cup? Víme, kdo selže
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud