15. září 2020 • 10:40

Promrhaná šance, zní z Vegas. Kouč neměl ani proslov, s koncem nepočítal

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zklamání a zmar. Vegas přestřílelo Dallas ve čtyřech zápasech z pěti, ale v boji o Stanley Cup končí. Dál jdou překvapivě Stars (4:1 na zápasy) a budou čekat na svého soupeře ze série Tampy s Islanders. „Všichni, včetně naší taxislužby se na tohle připravovali dva měsíce předem... Cítíme to jako promrhanou příležitost," netajil zklamání Rielly Smith. Dallas je ve finále po dlouhých 20 letech, v roce 2000 ale nenavázal na předchozí triumf.



Tahle prohra musí mrzet. Dallas ani jednou v sérii Vegas nepřestřílel. Na góly byl však úspěšnější hned čtyřikrát, dvakrát navíc zvládnul lépe prodloužení, včetně rozhodujícího mače (3:2). Rytíři se mohli během své krátké tříleté historie podruhé probojovat do finále, poslední krok ale neudělali. „Cítíme to jako promrhanou příležitost,“ neskrýval útočník Rielly Smith.

„Všichni, včetně naší taxislužby, na tohle byli připraveni dva měsíce předem a dali do toho všechno,“ smutnil Smith. „Chtěli jsme pro naši organizaci Stanley Cup, nemáme ho. Štve nás to.“ Poslední duel rozhodl z přesilovky Denis Gurianov v čase 63:36.

Radost Dallasu po výhře v prodloužení pátého zápasu
Radost Dallasu po výhře v prodloužení pátého zápasu

Rytíři rozjeli play off ve velkém stylu, po jasném vyřazení Chicaga 4:1 na zápasy pak vedli nad Canuks 3:1. Vše jako kdyby otočili gólmani. Vzepětí Vancouveru s debutantem ve vyřazovacích bojích Thatcherem Demkem ještě Vegas utnulo v sedmém zápase série, když ale přišel Dallas s Antonem Chudobinem místo Bena Bishopa, Rytíři dokázali vyhrát jen jednou.

Série skončila na střely 166:118

„Víte, ani jsem si nepřipravoval pozápasový proslov k hráčům. Prostě jsem si nemyslel, že prohrajeme. I zápasy, které jsme v bublině prohráli, jsme mohli klidně vyhrát,“ přemítal kouč Peter DeBoer. 

U Stars bylo mnohem veseleji, texaský tým se procpal do finále po dvaceti letech. „Šli jsme do třetí třetiny jako sebevědomá parta. Žádná panika. Jen klid, že uděláme to, co máme udělat,“ radoval se Tyler Seguin. „Náš jediný cíl je už od přípravy Stanley Cup. Nic se nezměnilo,“ doplnil kouč Rick Bowness. Dallas je nečekaně blízko.

Už v úterý večer může poznat soupeře do finále. Tampa vede nad Islanders 3:1 a sérii Východní konference může ukončit.

Góly

Domácí: 08:14. Stephenson, 40:15. R. Smith

Hosté: 49:54. Ja. Benn, 56:13. Kiviranta, 63:36. Gurjanov

Sestavy

Domácí: Lehner (M.-A. Fleury) – Theodore, Martinez, Schmidt (A), McNabb, Whitecloud, Holden – Mark Stone (A), W. Karlsson, Pacioretty – R. Smith (A), Stastny, Marchessault – Tuch, Stephenson, Cousins – Reaves, N. Roy, W. Carrier.

Hosté: Chudobin (Oettinger) – J. Klingberg, Lindell (A), Heiskanen, Oleksiak, Hanley, Sekera – Radulov, Seguin (A), Ja. Benn (C) – Gurjanov, Pavelski, Janmark – Perry, Hintz, Kiviranta – Comeau, Dickinson, Cogliano.

Rozhodčí

Kozari, Sutherland – Cherrey, Murchison

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Dallas Stars Vše o klubu ZDE Vegas Golden Knights Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud