7. října 2020 • 21:45

Draft NHL: Myšák prvním Čechem, vybral ho Montreal, v TOP 100 i Pytlík

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V prvním kole letošního draftu NHL se neobjevilo žádné české jméno. V tom druhém už ale ano. Prvním tuzemským hokejistou, kterého si vybral některý z 31 celků, byl dle očekávání Jan Myšák. Litvínovského odchovance, který nabíral zkušenosti také v Hamilton Bulldogs v zámořské OHL, si jako 48. v pořadí vybral Montreal Canadiens. Jako druhý z Čechů přišel na řadu Jaromír Pytlík, na 99. pozici jej zvolilo New Jersey.  



Co se čekalo, se nakonec i potvrdilo. Útočník Jan Myšák se stal nejvýše draftovaným českým hokejistou do NHL. V řadě předběžných odhadů se objevoval mezi závěrem prvního a začátkem druhého kola. Konečný resultát je takový, že si jej jako 48. v pořadí vybral Montreal Canadiens.

Litvínovský odchovanec se tak bude moci poprat o místo v klubu, který patří do Original Six (skupina šesti týmů, z kterých se skládala NHL ve 25 sezónách mezi lety 1942 a 1967). Navázat může v Canadiens na své české předchůdce, kterými byli například Roman Hamrlík, Petr Svoboda či Martin Ručinský. Naposledy dres Montrealu z českých hráčů oblékal v sezoně 2018/2019 Tomáš Plekanec. 

Myšák po domácím světovém šampionátu hráčů do 20 let odešel do Hamiltonu do soutěže OHL. V dresu Bulldogs nasbíral v 25 zápasech 25 bodů za 15 gólů a 10 asistencí. V české nejvyšší soutěži odehrál za Litvínov 63 utkání s bilancí 13 vstřelených branek a 12 přihrávek. 

„Honzo, gratulujeme a přejeme hodně štěstí, jsme na tebe hrdí!“ reagoval Litvínov, který jej vychoval, na Myšákovo draftování. 

Druhým českým hokejistou, který byl draftován, se stal Jaromír Pytlík. Ve 4. kole si ho na 99. místě vybralo New Jersey. Krátce po něm, jako na 107. volbu, se dostalo na brankáře Jana Bednáře, jehož jméno vyřkl Detroit. Prvním slovenským hráčem v draftu se stal Samuel Kňažko. Jako 78. v pořadí si ho vybral Columbus. 

Draft NHL 2020

1. NYR: Alexis Lafrenière
2. LAK: Quinton Byfield
3. OTT: Tim Stützle
4. DET: Lucas Raymond
5. OTT: Jake Sanderson
6. ANA: Jamie Drysdale
7. NJD: Alexander Holtz
8. BUF: Jack Quinn
9. MNS: Marco Rossi
10. WPG: Cole Perfetti
...
48. Montreal: Jan Myšák
99. New Jersey: Jaromír Pytlík
107. Detroit: Jan Bednář 
110. Chicago: Michael Krutil
136. Montreal: Jakub Dobeš
146. Minnesota: Pavel Novák
201. San Jose: Adam Raška
216. Buffalo: Jakub Konečný

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud