22. října 2020 • 20:52

Simon se stěhuje za Rittichem. S Calgary podepsal roční smlouvu

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Dominik Simon bude v zámořské NHL po skončení angažmá v Pittsburghu pokračovat v Calgary. S vedením Flames, jejichž barvy hájí také brankář David Rittich, uzavřel roční smlouvu na 700 tisíc dolarů. Kanadský klub informoval o dohodě na svém webu.



Šestadvacetiletý odchovanec Sparty Simon se stal v pátek 9. října při otevření trhu nechráněným volným hráčem. Pár dnů předtím už bylo zřejmé, že o něho Penguins ztratili zájem, když od nich neobdržel kvalifikační nabídku na nový kontrakt v NHL. Pittsburgh to vysvětlil nedostatkem místa pod platovým stropem pro nadcházející sezonu.

„Dominik je jedním z hráčů, kterým bude těžké předložit kvalifikační nabídku, protože má možnost jít k arbitráži. Nevím, kam by tam výše jeho smlouvy vyšplhala. Nemůžeme riskovat, že bychom se dostali přes platový strop,“ uvedl tehdy pro deník Post-Gazette generální manažer Pittsburghu Jim Rutherford.

Simonovi, který nastupoval v útoku i s hvězdným kapitánem Penguins Sidneym Crosbym, skončil dvouletý kontrakt s ročním příjmem 750 tisíc dolarů. V uplynulé sezoně zaznamenal v 64 zápasech 22 bodů za sedm branek a 15 asistencí. Na konci dubna se podrobil operaci ramena a po ní měl naplánován návrat do hry za šest až sedm měsíců.

Celkově má na kontě v NHL 173 utkání a 64 bodů (19+45). Ve 12 utkáních play off nasbíral čtyři asistence. Pittsburgh jej draftoval v roce 2015 v pátém kole ze 137. pozice. Do Severní Ameriky se vydal Simon hned po draftu z extraligové Plzně.

Dominik Simon se stěhuje z Pittsburghu do Calgary
Dominik Simon se stěhuje z Pittsburghu do Calgary

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud