28. října 2020 • 20:01

Potomek legend NHL pobavil zámoří: Mají přes 1300 gólů a já blbec chytal

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na první pohled obyčejná reakce na Twitteru se stala hitem. Fanoušky během minulého týdne zaujal svým tweetem Jude Hull, syn legendárního střelce NHL Bretta Hulla a vnuk neméně slavného hokejisty Bobbyho Hulla. Šestadvacetiletý brankář, v jehož žilách koluje krev kdysi obávaných kanonýrů, uzemnil zámoří komentářem na příspěvek The Hockey News. Stručně a vtipně ozřejmil prestižnímu časopisu, proč nikdy nenapodobil hvězdné předky a v nejprestižnější soutěži světa neodehrál jediný zápas.



Redaktoři The Hockey News se na sociální síti ptali fanoušků na hlavní důvod, proč si nikdy nezahráli v NHL. Z dlouhé řady různých odpovědí byla bezpochyby nejpovedenější a nejzajímavější ta od Judea Hulla. „Můj táta a dědeček měli přes 1300 gólů a já byl tak blbej, že jsem se stal gólmanem,“ napsal člen legendární rodiny, kterou by jen stěží v zámoří někdo v souvislosti s hokejem neznal.

Věčnou slávu ověnčenou mnoha úspěchy v NHL získal jménu Hull nejprve Bobby, legendární zakladatel rodu a sedminásobný vítěz Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce soutěže. Jeho syn Brett sice vyhrál „pouze“ tři tyto trofeje, v Národní hokejové lize ale přidal o více jak sto gólů více a k tomu zvedl nad hlavu dva Stanley Cupy, což se otci povedlo jednou. Včetně play off oba nastříleli dohromady 1516 branek a po právu se po veleúspěšných kariérách dostali do Hokejové síně slávy.

Mnohé fanoušky tak zřejmě nepřekvapí, že se Jude už v dětství rozhodl nenavázat na kariéry svých slavných otců, vydat se vlastní cestou a stát se gólmanem. Rodák ze Stillwateru si tímto odvážným krokem získal respekt, na druhou stranu jako gólman se ve velkém hokeji nikdy neprosadil. Nejvýš hrál na univerzitní úrovni za St. Olaf College, kde před dvěma roky po úspěšném dokončení studia s chytáním skončil.

Nyní se jediný mužský potomek Bretta Hulla (má také dvě dcery Jayde a Crosby) aktivně věnuje trénování v Gretzky Hockey School, kterou založil v roce 2014 ikonický Wayne Gretzky se svým synem Tyem. Jude bezpochyby zvyklý na obklopování se největšími hvězdami NHL se společně s „The Great One“ věnuje rozvoji mladých hokejistů.

Na Hullův tweet, kterým pobavil Twitter i zámořská média, zareagoval podobným příběhem Ken Vezina, též nositel legendárního jména. „Cítím s tebou. Po mém prastrýci pojmenovali trofej pro nejlepšího brankáře a já hlupák jsem byl útočník.“ Kenův dávný předek Georges Vezina totiž stál jako brankář Montreal Canadiens u zrodu NHL na počátku 20. století a svého času byl považován za nejlepšího strážce branky na světě.

Bobby a Brett Hullovi v NHL

Bobby Hull

narozen: 3. 1. 1939 v Point Anne
pozice: útočník/levé křídlo
kluby v NHL: Chicago, Winnipeg, Hartford
stastistika: 1063 zápasů, 1170 bodů (610+560)
úspěchy: 1x vítěz Stanley Cupu, 2x vítěz WHA, 1x vítěz Kanadského poháru
ocenění: člen Hokejové síně slávy, 7x Maurice Richard Trophy, 3x Art Ross Trophy, 2x Hart Trophy, 1x Lady Byng Trophy, 1x Lester Patrick Trophy

Brett Hull

narozen: 9. 8. 1964 v Belleville
pozice: útočník/pravé křídlo
kluby v NHL: Calgary, St. Louis, Dallas, Detroit, Phoenix
statistika: 1269 zápasů, 1391 bodů (741+650)
úspěchy: 2x vítěz Stanley Cupu, 1x vítěz Světového poháru
ocenění: člen Hokejové síně slávy, 3x Maurice Richard Trophy, 1x Ted Lindsay Trophy, 1x Hart Trophy, 1x Lady Byng Trophy

Legendární útočník NHL Brett Hull (vlevo) se svým neméně slavným otcem Bobbym Hullem
Legendární útočník NHL Brett Hull (vlevo) se svým neméně slavným otcem Bobbym Hullem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud