19. října 2020 • 13:47

Co je to za nulu? Matthews se vysmíval soupeři. Ten nyní podepsal v Torontu

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zesměšňování a povyšování se nad soupeřem se nikdy nikomu nevyplatí. Jedním takovým incidentem se před rokem nechvalně proslavil hokejový útočník Auston Matthews. Třiadvacetiletý kanonýr Toronta se v přípravném zápase s Ottawou „vyznamenal“, když na hřišti nafoukaně zkontroloval záda Scotta Sabourina, čímž mu chtěl dát najevo, že je „pan nikdo“. Hvězdu Maple Leafs by tehdy určitě nenapadlo, že se o pět let starší forvard brzy může stát jejím parťákem. Bývalý hráč Senators totiž podepsal smlouvu na farmě Toronto Marlies.        



Shodou okolností by mohlo v kanadském velkoklubu dojít k hodně trapné situaci. Minimálně na přípravném kempu před novou sezonou se Auston Matthews v jednom dresu a na stejné střídačce může setkat s útočníkem Scottem Sabourinem, který minulou sezonu odehrál svých prvních 35 zápasů v NHL za Ottawu. Víc než hráčovými statistikami se ale v zámoří baví nechvalně známou příhodou. 

Ve čtvrtek 19. září 2019 se v přípravném zápase střetli Maple Leafs proti Senators, kteří po první třetině vedli 2:0 (nakonec vyhráli 4:3). Sabourin se v závěru úvodní dvacetiminutovky pustil do bitky s Benem Harpurem, kterého při ostrém pěstním souboji stáhnul k ledu. Matthewsovi se podařilo udržet Toronto ve hře, když dvakrát skóroval. Krátce po druhém gólu se nažhavený střelec setkal na hřišti s bijcem Ottawy, kterému se povýšeně podíval na záda, aby zjistil, jaká "nula" proti němu hraje.

Jednička draftu 2016 měla v tu chvíli za sebou již 212 zápasů a k tomu Calder Trophy pro nejlepšího nováčka NHL, zatímco nikdy nedraftovaný Sabourin ani jeden start. Nicméně i fanoušci Maple Leafs uznali, že to Matthews se svou namyšleností přehnal. Když byl kanadský útočník v pátek představen jako nová posila Toronto Marlies, fans se shodli, že rok 2020 již nemůže být divnější. 

Momentálně není zaručeno, jestli se oba hráči potkají v NHL. Sabourinův roční kontrakt se vztahuje pouze na farmu. Rodák z Orleans ale jistě udělá všechno, aby Toronto zaujal. V případě potřeby si vedení Maple Leafs může borce převážně na černou práci kdykoliv vytáhnout. Přesně na tento okamžik a na Matthewsovu reakci budou v zámoří bedlivě čekat.

Kanonýr Toronta Auston Matthews se povýšeně dívá na jmenovku Scotta Sabourina, čímž mu chtěl dát najevo, že je v NHL "pan nikdo"
Kanonýr Toronta Auston Matthews se povýšeně dívá na jmenovku Scotta Sabourina, čímž mu chtěl dát najevo, že je v NHL "pan nikdo"

   

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud