11. ledna 2021 • 19:42

Poslední sezona? V NHL to letos může zabalit Chára i nový rekordman

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
  • Kteří hráči by se po sezoně mohli rozloučit s NHL?Kteří hráči by se po sezoně mohli rozloučit s NHL?FOTO: koláž iSport.cz

    Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Corey Crawford o víkendu oznámil, že do nové sezony NHL nenastoupí a ukončí kariéru. Zkrácený ročník nejslavnější hokejové soutěže může být posledním i pro několik dalších hvězd, které do něj naskočí. Kdo by se mohl po koronavirem ovlivněné sezoně, která začíná už 13. ledna, rozloučit?

  • Ryan Miller (Anaheim Ducks)

    „Hokej je pro mě velmi důležitý, ale snažím se být realista.“ To jsou slova, kterými Ryan Miller okomentoval dotazy na možný konec kariéry. Bývalá opora Buffala má v roli dvojky Anaheimu za Johnem Gibsonem stále velmi solidní čísla, rodákovi z East Lansingu ale v létě bude už jednačtyřicet a po konci kontraktu s Ducks, který mu letos vyprší, už nemusí mít motivaci pokračovat. Kvůli nejistotě způsobené pandemií koronaviru už byl koneckonců jednou nohou mezi starými pány. „Vyzkoušel jsem si na devět měsíců důchod (díky, covide), ale rozhodl jsem se, že se tam necítím moc dobře,“ smál se, když podepsal novou roční smlouvu. Ta už bude zřejmě jeho poslední.

    Ryan Miller tuší, že tahle sezona bude jeho posledníFoto Profimedia.cz

  • Jason Spezza (Toronto Maple Leafs)

    Někdejší tahoun Ottawy a Dallasu má za sebou slušnou sezonu v dresu Toronta. Nasbíral 25 bodů (9+16), pobírá minimální plat 700 tisíc dolarů, týmu plnemmu talentů dodává zkušenosti. Podle zdrojů ze zámoří vše záleží na tom, jestli v dobrých výkonech bude pokračovat i v tomto roce, kdy oslaví 38. narozeniny. Pokud ano, Toronto by ho mohlo podepsat na další rok, v opačném případě by Spezza nejspíš neměl motivaci hledat angažmá jinde.

    Jason Spezza je stále solidním útočníkem v sestavě LeafsFoto Profimedia.cz

  • Patrick Marleau (San Jose Sharks)

    Na Stanley Cup to v San Jose, kam se znovu vrátil, moc nevypadá, Patrick Marleau ale přece jen může mít důvod k oslavám. Pokud vydrží zdráv po celou 56zápasovou sezonu (což by mohl, jelikož nevynechal jediný zápas za devět let), překoná Gordieho Howea a stane se hráčem s největším počtem odehraných utkání v historii NHL. Dokonce si může dovolit i pár zápasů nehrát, na Mr. Hockey ztrácí 44 klání. Zisk rekordu bude pravděpodobně tím posledním, co 41letý Marleau v NHL udělá, podle zdrojů ze zámoří by do dalšího ročníku naskočil jen v případě, že by v tom současném musel vynechat více zápasů a prvenství v historické tabulce nezískal.

    Nejvíce odehraných zápasů v NHL

    1. Gordie Howe (1767)

    2. Mark Messier (1756)

    3. Jaromír Jágr (1733)

    4. Ron Francis (1731)

    5. Patrick Marleau (1723)

    Patrick Marleau odehrál za San Jose 19 dlouhých sezonFoto Twitter.com

  • Mikko Koivu (Columbus Blue Jackets)

    Mladší ze slavného bratrského dua taky strávil většinu kariéry v jednom klubu. Starší Saku si po 13 letech v Montrealu prodloužil kariéru o pět sezon v Anaheimu, Mikko podle posledních zpráv tak dlouho vydržet neplánuje. O konci kariéry uvažoval už ve chvíli, kdy mu novou smlouvu nenabídla Minnesota, kde hrál celou patnáctiletou kariéru v NHL, z toho jedenáct let byl kapitánem. Nakonec ještě podepsal na rok v Columbusu, kterému může pomoci coby defenzivně laděný centr ve třetí či čtvrté formaci. Roční smlouva na 1,5 milionu dolarů může být jeho poslední.

    Dlouhé spojení Mikko Koivu - Minnesota Wild skončiloFoto Profimedia.cz

  • Andy Greene (New York Islanders)

    Další z hráčů, co si po dlouhých letech zvyká na jiný dres. Andry Greene hrál za New Jersey Devils čtrnáct sezon, posledních pět dělal kapitána, ale v závěru té minulé byl nečekaně vyměněn. Aspoň ne daleko, do New Yorku, kde se v týmu Islanders setká třeba s bývalým bossem z Jersey Louem Lamoriellem. O konci pracovitého 38letého beka se spekulovalo už před touto sezonou, Islanders ale jeho zkušenosti na modré čáře budou potřebovat - kvůli zatíženému platovému stropu museli vyměnit Devona Toewse, vinou zranění ukončil kariéru Johnny Boychuk. Greene si tak zřejmě dá ještě jednu poslední sezonu, než vedení obrany týmu z Nassau Coliseum předá mladším.

    Prošedivělý zadák Andy Greene se po letech u Devils stěhoval k IslandersFoto Profimedia.cz

  • Zdeno Chára (Washington Capitals)

    Bude zvláštní vidět Zdena Cháru po tolika letech jinde než v Bostonu, kde byl kapitánem po čtrnáct sezon. Konec kariéry byl ve hře už teď, když slovenský obr odmítl hrát v Bruins jen velmi omezenou roli, která mu v rámci omlazování byla nabídnuta. Místo toho se na rok upsal Washingtonu - týmu ze stejné divize, což je velmi pikantní, protože to znamená, že si v tomto ročníku proti Bostonu zahraje téměř desetkrát. Sezona v hlavním městě USA už ale skutečně může být poslední  - „Big Z“ přece jen v březnu oslaví už 44. narozeniny!

    Zdeno Chára zamířil z Bostonu do WashingtonuFoto Twitter

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud