Pavel Bárta
Premium
15. července 2021 • 05:00

Krejčí čeká na podpis v NHL. Má ale jasno: buď Boston, nebo Olomouc!

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boston nosí v srdci. Za patnáct sezon v NHL jinde nehrál. Ale to se může změnit. „Boston miluju. Je to můj domov. Ale uvidíme, co se stane,“ pravil David Krejčí. Během kariéry už s Bruins třikrát prodloužil smlouvu, ještě než mohl vstoupit na trh volných hráčů. Letos této situaci čelí znovu. Nejvíc ze všeho by si přál zůstat, kde je. Ale není vyloučen ani jeho návrat domů. Ze všech evropských klubů, které se o pětatřicetiletého centra ucházejí, pro něj totiž podle informací Sportu přichází v úvahu jediný. Tím je Olomouc. V článku iSport Premium si přečtěte, proč by český veterán v případě konce v Bostonu zamířil v Evropě jedině na Hanou. 



Když se ho po vyřazení Bostonu z play off ptali, jak vidí svou budoucnost, David Krejčí odpověděl, že bude potřebovat několik týdnů, aby mohl přemýšlet o spoustě věcí. „Jsou dvě možnosti. Jedna americká, jedna česká. Případně je tam ještě třetí, míň pravděpodobná varianta. Vstoupit na trh s volnými hráči a podepsat s jiným týmem NHL. Davidovou prioritou však zůstává Boston. „Jednáme na dvou stranách, pomalu pokračujeme, ale zatím není nic konkrétního,“ potvrdil Sportu František Tausch, český agent útočníka Bruins.

Podobně to nedávno prezentoval i Krejčí v zámořských médiích. Nedovede si představit, že by hrál NHL jinde než v Bostonu. S Bruins prodloužil už v letech 2009, 2011 a 2015. Za normálních okolností by bylo i tentokrát asi rozhodnuto, kvůli posunu sezony v důsledku pandemie se letos smějí volní hráči podepisovat od 28. července, tedy zhruba o měsíc později než obvykle. Není úplně kam spěchat. „Co se stane, to se stane. Teď se snažím trošku odpoutat od hokeje, trávím čas s rodinou,“ připustil Krejčí.

Bruins se už po minulé sezoně rozešli s dlouholetým kapitánem Zdenem Chárou , tentokrát mají do naplnění platového stropu prostor necelých 30 milionů dolarů. Krejčí není jediným zkušeným hráčem, jemuž v Bostonu vypršela smlouva. Nechráněným volným agentem se stal třeba ještě Taylor Hall, jenž přišel před uzávěrkou přestupů z Buffala a chtěl by zůstat. O novém kontraktu budou vyjednávat i brankáři Tuukka Rask a Jaroslav Halák. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud