22. prosince 2021 • 06:55

Palát asistencí přispěl k obratu na ledě Vegas, nyní nucená přestávka

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

NHL drtí koronavirus. Kvůli nákaze v týmech se odložilo velké množství zápasů a z dnešního programu zbyl pouhý jeden duel. Tampa vyhrála po obratu z 1:3 na ledě Vegas 4:3, k triumfu asistencí přispěl i Ondřej Palát. Zámořský hokej po dalších odkladech čeká vánoční přestávka až do 28.12.



Gabriel Fortier svou první brankou v NHL dostal Tampu Bay v sedmé minutě do vedení, ale aktivnější Vegas do poloviny zápasu otočil na 3:1. Ještě v úvodní třetině vyrovnal v přesilové hře Mark Stone, od jehož brusle se puk odrazil do branky. Stejný hráč přidal střelou z pravého kruhu druhý gól domácích a Nicolas Roy po individuálním průniku zvýšil.

Obhájce Stanleyova poháru vyrovnal ve 38. minutě během 43 sekund. Pierre-Edouard Bellemare snížil střelou z mezikruží a z dorážky upravil Anthony Cirelli na 3:3. Hosté přežili na začátku třetí třetiny vyloučení Jana Rutty a v čase 50:13 udeřil v přesilové hře z levého kruhu Steven Stamkos. U jeho trefy si připsal druhou asistenci Palát . Český útočník, který předchozí tři zápasy nebodoval, si vylepšil bilanci této sezony na devět tref a deset přihrávek.

Vegas, který vede Pacifickou divizi a před utkáním měl sérii pěti výher, nebyla nic platná střelecká převaha 41:19. Největší hvězdou zápasu byl vyhlášen s 38 zákroky Andrej Vasilevskij.

Góly

Domácí: 09:26. Mark Stone, 21:41. Mark Stone, 28:10. N. Roy

Hosté: 06:05. Fortier, 37:07. Bellemare, 37:50. Cirelli, 50:13. Stamkos

Sestavy

Domácí: Brossoit (Lo. Thompson) – Theodore, Whitecloud, McNabb, Coghlan, B. Hutton, Miromanov – Pacioretty, Stephenson, Mark Stone – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith – Janmark, N. Roy, Kolesar – W. Carrier, B. Howden, Amadio.

Hosté: Vasilevskij (26.–26. B. Elliott) – Hedman, Rutta, McDonagh, Bogosian, Sergačjov, C. Foote – Palát, Stamkos, M. Joseph – Killorn, Cirelli, Colton – Maroon, Bellemare, Perry – Fortier, Riley Nash, Raddysh.

Rozhodčí

Lee, Kozari – Gawrylerz, Kelly

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

18 217 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud