25. dubna 2022 • 06:47

SESTŘIHY: Voráček posbíral tři asistence. Hertl gólem přispěl k výhře

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Jakub Voráček se třemi asistencemi podílel na domácí výhře hokejistů Columbusu 5:2 nad Edmontonem a byl vyhlášen třetí hvězdou zápasu. V nedělním programu NHL si finální přihrávky připsali také obránce Andrej Šustr a útočník Tomáš Nosek. Jediným českým střelcem byl Tomáš Hertl, který pomohl San Jose k výhře nad Vegas 5:4 po samostatných nájezdech. Brankáři David Rittich a Vítek Vaněček dovedli své týmy k bodu za prohry v prodloužení, respektive po samostatných nájezdech.



Voráček připravil první branku v 16. minutě, kdy jeho zakončení vyrazil Mikko Koskinen pouze k Ericu Robinsonovi, jenž bez problémů srovnal na 1:1. V 50. minutě se český útočník zapojil do akce, která vyústila ve vítěznou trefu Nicka Blankenburga, a tři minuty před závěrečnou sirénou našel při přečíslení dva na jednoho Jacka Roslovice, jenž zvýšil na 4:2.

Dvaatřicetiletý Voráček poprvé v sezoně získal v jednom zápase tři body a dostal se na 54 asistencí v ročníku. K nahrávkám dosud přidal pět branek a s 59 body je třetím nejproduktivnějším Čechem v soutěži. „Je hezké, že mám 54 asistencí, ale vstřelil jsem pouze pět gólů, což opravdu není mnoho. Tento rok se mě docela drží smůla, několikrát jsem nastřelil tyčku nebo břevno, ale to není omluva. Abych pomohl týmu, musím těch gólů dávat víc,“ litoval Voráček slabší produktivity. „Příští rok bych chtěl zakončit s lepšími čísly. Chtěl bych se zase dostat někam ke dvaceti gólům za sezonu,“ vytyčil si cíl.

Nejproduktivnější hráč soutěže Connor McDavid připravil oba góly Oilers a na kontě má 118 bodů (43+75), což je jeho nové osobní maximum. Kapitán Edmontonu má v čele bodování náskok tří bodů před Jonathanem Huberdeauem z Floridy.

Columbus po čtyřech duelech ukončil sérii porážek a ve Východní konferenci zůstává desátý. Edmonton naopak prohrál po čtyřech výhrách a v Západní konferenci stále drží pátou pozici. „Jsem rád, že jsme konečně získali dva body. Myslím, že to dneska byl docela zábavný zápas, hrálo se nahoru dolů, bylo k vidění dost šancí. Je jasné, že už je konec sezony a o nic nám nejde, ale je hezké vidět tým, jak maká na sto procent,“ pochvaloval si Voráček.

Hertl v San Jose otevřel ve 12. minutě skóre svou třicátou brankou v ročníku. Český útočník, který se na začátku příští sezony představí v zahajovacím dvojzápase v Praze, dosáhl na hranici třiceti branek podruhé v zámořské kariéře. Osobní maximum si odchovanec pražské Slavie stanovil v sezoně 2018/19, kdy v základní část vstřelil 35 gólů.

Sharks ještě tři minuty před koncem prohrávali o dvě branky, ale trefy Nicka Bonina a Tima Meiera poslaly zápas do prodloužení. Švýcarský kanonýr z dorážky vyrovnal necelou sekundu před koncem základní hrací doby. V rozstřelu se prosadil pouze Thomas Bordeleau, jenž povedeným bekhendovým blafákem přisoudil domácím bod navíc.

Sérii sedmi zápasů bez bodu ukončil bostonský Nosek. V duelu s Montrealem rodák z Pardubic našel Erika Haulu a zaznamenal 17. bod v sezoně. Bruins bez odpočívajícího Davida Pastrňáka porazili Canadiens 5:3 a v tabulce Východní konference zůstávají šestí.

Poslední zápas v kariéře odehrál kapitán Anaheimu Ryan Getzlaf. Šestatřicetiletý kanadský centr rozlučkové utkání vyšperkoval asistencí u trefy Adama Henriquea a kariéru, kterou spojil pouze s Anaheimem, ukončil se 1019 body v 1157 zápasech. „Hokej miluji a vždycky jsem mu dával všechno, nyní je ale načase se posunout a věnovat se mé skvělé rodině,“ řekl Getzlaf.

Příspěvek končícího kapitána ani Šustrova pátá asistence v ročníku ale Anaheimu k výhře nestačily. Ducks na vlastním ledě podlehli St. Louis 3:6 a prohráli osmý z posledních deseti zápasů. Blues naopak potvrdili dobrou formu před play off a v Západní konferenci se posunuli na třetí místo.

Stejně bodů jako St. Louis má druhá Minnesota, která porazila Nashville 5:4 v prodloužení. Celý zápas v brance Predators odchytal Rittich, jenž kryl 42 střel a dlouho držel naději týmu na výhru. Rozhodující gól český brankář inkasoval až v čase 64:59, kdy nestačil na zakončení Dmitrije Kulikova.

Až do nájezdů dospěl zápas mezi Washingtonem a Torontem. Vaněček za 65 minut hry kryl 27 střel, v rozstřelu zneškodnil dalších pět pokusů, výhru Capitals ale nevychytal. Rozhodující nájezd proměnil Alexander Kerfoot.

V pondělním programu zaváhali lídři obou konferencí. Florida v derby s Tampou Bay prohrála 4:8 a přemožitele našla po třinácti zápasech. Colorado podlehlo Winnipegu 1:4 a prohrálo počtvrté v řadě.

Góly

Domácí:

Hosté: 15:48. Sundqvist, 57:51. Bertuzzi, 59:48. M. Rasmussen

Sestavy

Domácí: A. Hammond (J. Gillies) – Graves, Severson, Bahl, D. Hamilton, Ochoťuk, P. K. Subban – Šarangovič, N. Hischier, Mercer – A. Johnsson, J. Boqvist, Tatar – Kuokkanen, Zacha, Zetterlund – N. Foote, M. McLeod, Bastian.

Hosté: Nedeljkovic (Greiss) – DeKeyser, Seider, M. Staal, Hronek, Walman, G. Lindström, Juolevi – Bertuzzi, Veleno, L. Raymond – J. Vrána, P. Suter, Gagner – Erne, M. Rasmussen, Sundqvist – Hirose, Stephens, Givani Smith.

Rozhodčí

Stadion

Prudential Center, Newark

Góly

Domácí: 18:25. Ross Johnston, 35:27. Pulock

Hosté: 02:25. Stepan, 08:09. Jarvis, 45:40. Domi, 57:53. Fast, 58:50. Brendan Smith

Sestavy

Domácí: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Dobson, Chára, Greene, Aho – Bailey (A), Nelson (A), Bellows – Palmieri, Barzal, Parise – A. Lee (C), Koivula, Wahlstrom – Ross Johnston, Cizikas, M. Martin.

Hosté: Raanta (33. P. Kočetkov) – A. DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bear, Brendan Smith – Jarvis, Aho, T. Teräväinen – Martinook (A), Domi, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – M. Nečas, Stepan, Lorentz.

Rozhodčí

Syvret, Hebert – Kelly, Berg

Stadion

UBS Arena, New York

Návštěva

15 945 diváků

Góly

Domácí: 15:58. E. Robinson, 41:36. O. Bjorkstrand, 49:14. Blankenburg, 56:45. Roslovic, 59:13. Sillinger

Hosté: 03:08. E. Kane, 25:30. Draisaitl

Sestavy

Domácí: Merzlikins (Bérubé) – Peeke, Bean, Blankenburg, Gavrikov, G. Carlsson, Kukan – J. Voráček, Roslovic, Nyquist (A) – O. Bjorkstrand (A), Sillinger, Johnson – Meyer, Kuraly (C), E. Robinson – Bemström, Danforth, Činachov.

Hosté: Koskinen (M. Smith) – Bouchard, Keith, Barrie, Kulak, Ceci, K. Russell – Yamamoto, McDavid (C), E. Kane – Hyman, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – D. Ryan, R. McLeod, Foegele – Kassian, Brassard, Devin Shore.

Rozhodčí

Hebert, St. Laurent – Tobias, O´Quinn

Stadion

Nationwide Arena, Columbus

 

Góly

Domácí: 15:49. Frost, 26:49. N. Cates, 49:38. N. Cates, 57:26. Konecny

Hosté: 56:27. Crosby

Sestavy

Domácí: M. Jones (Sandström) – Provorov (A), Attard, L. Högberg, Sanheim, Yandle, Zamula – Laughton (A), K. Hayes (A), Konecny – J. van Riemsdyk, Farabee, Brink – N. Cates, Frost, Tippett – Lindblom, N. Thompson, MacEwen.

Hosté: Domingue (DeSmith) – Dumoulin, Letang (A), Matheson, Ruhwedel, M. Pettersson, Marino – Guentzel, Crosby (C), Rakell – Zucker, Malkin (A), Rust – D. Heinen, J. Carter, Rodrigues – Boyle, Blueger, B. McGinn.

Rozhodčí

Lee, Pollock – Gabbons, Shewchyk

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Návštěva

18 601 diváků

Góly

Domácí: 04:31. S. Reinhart, 17:28. Montour, 20:59. Marchment, 47:04. S. Reinhart

Hosté: 02:37. Kučerov, 06:44. Stamkos, 14:58. C. Foote, 25:28. N. Paul, 32:59. N. Paul, 43:34. B. Point, 51:36. Kučerov, 56:34. Stamkos

Sestavy

Domácí: S. Knight (33. Bobrovskij) – Weegar, Chiarot, Montour, Forsling, Gudas, Hägg – Duclair, Barkov (C), Huberdeau (A) – Giroux, S. Bennett, Marchment – S. Reinhart, A. Lundell, Hörnqvist (A) – Acciari, Luostarinen, Lomberg.

Hosté: Vasilevskij (B. Elliott) – Černák, Hedman, C. Foote, McDonagh (A), Rutta, Sergačjov, Bogosian – Kučerov, Stamkos (C), Palát – Killorn (A), B. Point, Hagel – Perry, N. Paul, Colton – Bellemare, Maroon.

Rozhodčí

McCauley, Rooney – Murchison, MacPherson

Stadion

FLA Live Arena, Sunrise

Návštěva

17 036 diváků

Góly

Domácí: 49:04. Lowry, 50:23. Wheeler, 52:25. Connor, 56:18. Ehlers

Hosté: 45:03. Compher

Sestavy

Domácí: Hellebuyck (Comrie) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, Stanley, Dillon, Samberg – Wheeler (C), P. Stastny (A), Ehlers – Harkins, Dubois, Connor – Appleton, Lowry, M. Barron – J. Svečnikov, Toninato, A. Brooks.

Hosté: Kuemper (Francouz) – Makar (A), Byram, Manson, Girard, E. Johnson, J. Johnson – Ničuškin, MacKinnon (A), Lehkonen – Burakovsky, Kadri (A), Meyers – Aube-Kubel, Compher, Newhook – Helm, N. Sturm, Cogliano.

Rozhodčí

Joannette, Dwyer – Pancich, Knorr

Stadion

Canada Life Centre, Winnipeg

Návštěva

14 443 diváků

Góly

Domácí: 05:34. Oshie, 43:32. Eller, 44:40. Marcus Johansson

Hosté: 12:32. Ljubuškin, 52:36. I. Michejev, 59:03. Spezza, . Kerfoot

Sestavy

Domácí: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Sheary, Bäckström (A), Marcus Johansson – Oshie, Eller, Mantha – Hathaway, N. Dowd, Johan Larsson.

Hosté: Källgren (J. Campbell) – Ljubuškin, Rielly (A), Holl, Brodie, C. Dahlström, Giordano – Marner, Matthews (A), W. Nylander – Engvall, Kerfoot, I. Michejev – Simmonds, Kämpf, Clifford – Spezza (C), Blackwell, Abruzzese.

Rozhodčí

O’Rourke, Sutherland – Nagy, Smith

Stadion

Capital One Arena, Washington

Návštěva

18 573 diváků

Góly

Domácí: 21:51. Josh Anderson, 43:13. M. Hoffman, 47:19. Suzuki

Hosté: 15:03. Bergeron, 18:03. Haula, 24:04. Haula, 38:09. McAvoy, 59:53. Bergeron

Sestavy

Domácí: Montembeault (Primeau) – D. Savard, A. Romanov, Petry, Edmundson (A), Harris, Lagesson – M. Hoffman, Suzuki (A), Caufield – B. Gallagher (A), Evans, R. Pitlick – Josh Anderson, Dvorak, Pezzetta – T. Pitlick, Dauphin, M. Perreault.

Hosté: Swayman (Ullmark) – McAvoy (A), Grzelcyk, Carlo, M. Reilly, Clifton, Forbort – DeBrusk, Bergeron (C), B. Marchand (A) – T. Nosek, Haula, T. Hall – Craig Smith, Coyle, Frederic – McLaughlin, Lazar, N. Foligno.

Rozhodčí

Hanson, Pochmara – Fournier, Nansen

Stadion

Bell Centre, Montreal

Návštěva

21 105 diváků

Góly

Domácí: 19:58. F. Forsberg, 30:40. Duchene, 33:38. Johansen, 54:20. Fabbro

Hosté: 11:05. Bjugstad, 26:38. J. Eriksson Ek, 38:27. J. Eriksson Ek, 39:38. K. Fiala, 64:59. D. Kulikov

Sestavy

Domácí: Rittich (Saros) – Fabbro, Josi, A. Carrier, Ekholm, Benning, Borowiecki – Duchene, Mikael Granlund, F. Forsberg – Kunin, Johansen, Cousins – Trenin, Sissons, Jeannot – Tomasino, McCarron, Luff – Tolvanen.

Hosté: M.-A. Fleury (C. Talbot) – Spurgeon, J. Middleton, Goligoski, J. Brodin, D. Kulikov, Merrill – Bjugstad, Hartman, Kaprizov – Boldy, F. Gaudreau, K. Fiala – Dewar, J. Eriksson Ek, Cramarossa – Duhaime, Jost, Deslauriers.

Rozhodčí

T.J. Luxmore, K. Nicholson – M. Cormier, B. Mills

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Góly

Domácí: 10:31. Comtois, 12:40. Mayhew, 57:19. Henrique

Hosté: 27:29. Kyrou, 28:37. Tarasenko, 32:37. I. Barbašev, 34:38. Faulk, 44:44. Bučněvič, 45:37. M. Scandella

Sestavy

Domácí: J. Gibson (Stolarz) – Fowler (A), Shattenkirk (A), Vaakanainen, Drysdale, Benoit, Šustr – Henrique, Getzlaf (C), T. Terry – Milano, Zegras, Mayhew – D. Simon, Lundeström, Aston-Reese – Comtois, Steel, Lettieri.

Hosté: Husso (Binnington) – M. Scandella, Parayko (A), Leddy, Faulk, Mikkola, Bortuzzo – Saad, R. O'Reilly (C), Perron – R. Thomas, Tarasenko (A), Bučněvič – I. Barbašev, Bozak, Kyrou – Toropčenko, L. Brown, N. Walker.

Rozhodčí

Lambert, Brenk – Brisebois, McNamara

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

17 446 diváků

Góly

Domácí: 14:23. Stephenson, 27:46. Pacioretty, 29:59. W. Carrier, 46:35. N. Roy

Hosté: 11:43. Hertl, 38:55. Bonino, 57:54. Bonino, 59:59. T. Meier, . Bordeleau

Sestavy

Domácí: Lo. Thompson (Lehner) – Theodore, McNabb, Pietrangelo (A), B. Hutton, Whitecloud, Martinez (A) – Dadonov, Eichel, Janmark – Mark Stone (C), Stephenson, Pacioretty – Amadio, W. Karlsson, Marchessault – Kolesar, N. Roy, W. Carrier.

Hosté: J. Reimer (Kähkönen) – B. Burns, M. Ferraro (A), Meloche, Jaycob Megna, R. Merkley, M.-É. Vlasic – Barabanov, Hertl (A), T. Meier – Nieto, Couture (C), Bonino – Gregor, Bordeleau, Balcers – Reedy, Weatherby, Chmelevski.

Rozhodčí

Kozari, Chmielewski – Murray, Galloway

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

18 367 diváků

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Connor McDavid 44 79 123 80 28 45 314
2. Johnny Gaudreau 40 75 115 82 64 26 262
3. Jonathan Huberdeau 30 85 115 80 35 54 222
4. Leon Draisaitl 55 55 110 80 17 40 278
5. Kirill Kaprizov 47 61 108 81 27 34 289
6. Auston Matthews 60 46 106 73 20 18 348
7. Steven Stamkos 42 64 106 81 24 36 241
8. Matthew Tkachuk 42 62 104 82 57 68 253
9. J.T. Miller 32 67 99 80 15 47 206
10. Mitchell Marner 35 62 97 72 23 16 224

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud