5. prosince 2022 • 17:45

Voráček přiznal: Až osm otřesů mozku, ale chci se vrátit. Jednou řeknu víc

Autor: iSport.cz, cze
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypadá to, že Jakub Voráček v této sezoně dohrál. Český hokejista ve službách Columbusu už měsíc nenastoupil do zápasu, stále ho brzdí následky po několika otřesech mozku. V pondělí na tiskové konferenci přiznal, že se v probíhajícím ročníku do NHL patrně už nepodívá. „Šance, že se vrátím ještě v této sezoně, je velmi nízká,“ řekl při krátkém výstupu před zámořskými reportéry. O konci kariéry se zatím úspěšný útočník nezmínil.



Voráček chce naopak zabojovat o návrat mezi elitu světového hokeje. „Samozřejmě se pokusím udělat maximum pro to, abych se vrátil, ale je to dlouhodobý proces. V tuto chvíli nevidím šanci, že bych se v blízké budoucnosti zapojil do hry. Ale udělám vše, co je v mých silách, abych naskočil zpátky na led.“

Někdejší kapitán reprezentace uvedl, že během dosavadní kariéry v NHL zapsal do své lékařské zprávy sedm či osm otřesů mozku. „A pak jsou nějaké, u kterých si doktoři nebyli stoprocentně jistí,“ řekl. 

Komisionář ligy Gary Bettman dlouhodobě popírá souvislost mezi nárazy do hlavy během hry a takzvanou boxerskou demencí (CTE), kdy se v pozdějším věku projevují právě následky otřesu mozku. NHL schytává kritiku za to, že své hráče o této problematice blíže neinformuje.

„Jednou vám o tom řeknu víc, ale teď o svých symptomech mluvit nechci,“ odmítnul Voráček rozebírat svůj problém.

Columbus Blue Jackets Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud