Miroslav Horák
Premium
10. dubna 2023 • 15:45

Nedvěd chválí Pastrňáka: Teď je fakt hot! Jágr by dnes dal možná 80 gólů

Autor: Miroslav Horák, inf
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl přímo u toho, když Jaromír Jágr na jaře 1996 zaevidoval 62 gólů. Petr Nedvěd mu na mnoho přesných ran nabil, další parťák z Pittsburghu Mario Lemieux nasázel 69 tref. Vzpomínky na tehdejší palbu ožívají při parádě Davida Pastrňáka, jenž má šanci českého rekordmana překonat. Ve dvou posledních partiích by potřeboval trefit cíl třikrát. „To se může úplně klidně stát,“ tuší bývalý útočník Penguins a Jágrův oblíbený souputník.



S Pastrňákovým agentem Alešem Volkem se nedávno potkal a bavili se o šedesátigólové porci. S tím, že by do konce sezony mohla klapnout. „Byl u toho i Růča a shodli jsme se na tom, že by bylo fajn, kdyby Pasta dal v nedělním zápase gól, aby nemusel v posledním dávat tři. To už je pak těžké. A Aleš do toho povídá, že nejlepší by byl hattrick. No, přišlo nám to jako sci-fi. A bum, on ho fakt dal,“ usmívá se Petr Nedvěd, jenž měl bostonského snajpra „pod sebou“ jako generální manažer národního týmu při loňském bronzovém mistrovství světa ve Finsku.

Jakými slovy byste ocenil Pastrňákovu sazbu 60 sezonních gólů?
„Klobouk dolů! Je to fakt hodně. Jasně, dnešní NHL střelcům přeje, je jim nakloněná. V nedávné době se hrál hokej, z nějž povylezli tak jeden, maximálně dva hráči se sto body. To už je pryč a je to ku prospěchu. Pravidla se upravila, což je jedině dobře. Vidíme spousty gólů, řadu stobodových hráčů ke konci sezony, což je super. Ale to jsem odbočil. Chci říci, že Pasta měl vždycky dobrou střelu, ale co jsem se na jeho zakončení víc zaměřil, musím uznat, že je fantastická.“

V čem především?
„V tom, jak je svižná, prudká. Na střelu navíc potřebuje o pár desetin sekundy

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud