Miroslav Horák
Premium
16. srpna 2023 • 13:48

Blümel po sezoně v Dallasu chce víc místa v NHL: Snad se najde škvíra

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
SESTŘIH: Dallas - Vegas 2:1. Faksa rozhodl o postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Má v sobě nejen nezbytný hokejový fortel, ale i dar být obdivován fanoušky. Matěj Blümel loni po bronzovém MS rozjel svůj sen o náběr reputace v NHL. V Dallasu jej však pustili jen k šesti bitvám, u Stars totiž vládne velká tlačenice na ofenzivních postech, navíc tam doktoři neměli práci… Za pár měsíců může být vše jinak. Mezi slova Blümel a odhodlání dejte rovnítko. „Chci si zahrát víc zápasů nahoře,“ dává si jasný cíl 23letý útočník.



Byl jedním z více než dvou desítek hokejistů, kteří dorazili na sraz s novým trenérským štábem do berounského golfového resortu. „Super akce,“ pochvaloval si šikovný univerzál Matěj Blümel, jenž v novém ročníku hraje i o kontrakt, původní dvouletý u Stars mu za rok na jaře vyprší.

Jak dobře se znáte s nástupcem Kariho Jalonena u české reprezentace Radimem Rulíkem?
„Poznali jsme se loni, když jsem přes léto trénoval s Pardubicemi. Prohodili jsme tehdy i pár vět. Nejdu tedy úplně do neznáma, když to tak povím. Ale kdybych se dostal do nároďáku, pan Rulík by mě trénoval poprvé.“

Radim Rulík se povýšení k áčku dočkal hlavně díky stříbrnému tažení dvacítky na přelomu roku, kdy se hrál šampionát v Kanadě. Sledoval jste ho podrobně?
„Jo, jo. Hrál pro to i minimální časový posun, zápasy jsem měl pěkně večer. I kluci z našeho farmářského týmu dvacítky hodně sledovali, různě jsme se vsázeli. Proti Kanadě jsme se sázeli s Kanaďany a podobně. To bylo fajn.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud