Pavel Ryšavý
Premium
14. prosince 2023 • 13:30

Hertl o proměně Sharks po bídném startu: GM si řekl svoje. Co ho trápilo?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na začátku sezony jste mohli vidět různé tabulky, jestli San Jose míří do historie. Nebyl by to hezký zápis, mluvilo se o nejhorším týmu v dějinách. Sharks začali sezonu NHL jedenácti porážkami, navíc schytali dvě desítky. Teď je ale všechno jinak, bodují, dávají hodně gólů. „Generální manažer si řekl svoje. Na nás bylo, abychom všechno otočili,“ říká Tomáš Hertl (30). Důkaz, že je lépe? Český útočník byl v lize vyhlášen druhou hvězdou posledního týdne.



Jedna věc se zásadně změnila. Když vedete na San Jose pět minut před koncem, nemůžete být v klidu. Musíte se klepat. Pohodové výsledky proti Sharks jsou minulostí. Tým se výrazně zlepšil, hlavně v koncovkách umí otáčet těsné bitvy. Tomáš Hertl nasbíral ve 28 zápasech 24 bodů (9+15). Patří ke klíčovým borcům, kteří dávají naději, že nemusí být tak zle. Sharks pod sebe namáčkli už Chicago a Anaheim.

San Jose začalo pravidelně bodovat, vás vyhlásili druhou hvězdou týdne celé ligy. Horor ze startu sezony se mění na pohádku?
„Oproti začátku je to rozhodně příjemnější. (usměje se) Víc se těšíte do kabiny, všechno je veselejší. Tedy kabinu máme skvělou, kluci jsou super, jen když se vyhrává, je atmosféra mnohem lepší.“

Kde se u Sharks najednou vzala schopnost mazat náskok soupeře v posledních minutách? Šest zápasů v řadě tam sypete góly, kradete body.
„Museli jsme snad udělat nějaký nový rekord, ne? (směje se) Tři zápasy po sobě jsme dali góly vyloženě v poslední minutě. Povedlo se nám něco dotáhnout, což je paráda. Ale i když jsme třeba v zápase prohrávali, naše hra je lepší. Víc se držíme v útočném pásmu, konečně dokážeme dávat nějaké góly. Když si vezmete, že za prvních deset zápasů jsme jich dali jen deset?“

Jasně, velký rozdíl. Chodíte do přestřelek typu 5:4, 6:5. Honili jste se s Rangers, Vegas nebo Islanders. Ožíváte?
„Jen za posledních pět zápasů jsme dali skoro třicet gólů (28), je to změna. Nejlepší na tom ale je, že působíme sebevědoměji. Doufám, že takhle pojedeme dál a vyhrajeme ještě co nejvíc zápasů.“

Dovedl byste říct, co otočilo příšerný úvod? Jedenáct porážek v řadě, série gradovala dvěma potupnými desítkami. A najednou Sharks vypadají jinak.
„Těžké hledat jednu věc. První výhra vám vždycky pomůže.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud