1. března 2024 • 12:05

Nečas byl (opět) blízko výměny. Bomba padla, budoucnost i tak nejistá

Autor: Adam Papoušek, inf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako blesk z čistého nebe ve čtvrtek přišel Elliotte Friedman, jeden z nejrespektovanějších novinářů v zámoří, s informací o jednání mezi Carolinou a Vancouverem. Dohoda byla téměř podepsána. Měla to být bomba, která se ale nakonec nestala. Hlavním předmětem hovorů byl Elias Pettersson. Ke Canucks se měl stěhovat (nejen) český útočník Martin Nečas.



Švédskému útočníkovi, stejně jako českému, končí na konci sezony kontrakt a stane se chráněným volným hráčem. V posledním týdnu začaly na povrch vycházet spekulace, že Elias Pettersson si není jistý, zda chce s Canucks podepsat smlouvu na další roky.

A že by byl k mání jeden z nejlepších centrů v současnosti? To bývá zázrak. Není divu, že této situace chtěla Carolina využít. Jednání dospěla až do takového bodu, kdy vedení Vancouveru kontaktovalo Petterssona a jeho agenty. Potřebovalo si ujasnit, jaký je záměr rodáka ze Sundsvallu pro příští sezony.

Pokud by Pettersson dal najevo, že nemá v úmyslu v kanadském týmu pokračovat, dohoda by byla odklepnuta. A Martin Nečas by se stěhoval. Stejně tak i Jesperi Kotkaniemi. Balíček od Hurricanes by jistě obsahoval další položky, které už však nebyly zveřejněny.

Český reprezentant byl přitom blízko výměny už v létě roku 2022. Carolina měla velký zájem o Matthewa Tkachuka, který byl tenkrát na odchodu z Calgary. Bylo to už v takové fázi, že i sám Nečas počítal s tím, že se bude stěhovat. Na poslední chvíli ale Florida vylepšila svoji nabídku a americký tahoun se stěhoval od Flames na jihovýchod USA.

Nečas doposud v dresu Caroliny odehrál 340 utkání a zapsal 232 bodů. V minulém ročníku se poprvé přehoupl přes hranici 70 bodů. Zdá se ale, že stále Brind’Amour, respektive vedení organizace, si není jisté, zda nabídnout rodákovi z Nového Města na Moravě dlouhodobý kontrakt.

Ba naopak bývá pětadvacetiletý útočník často terčem spekulací ohledně možného trejdu. V únoru o Nečasovy služby údajně měli projevit zájem i Nashville Predators. Nyní byl nabídnut Canucks.

Je pravdou, že Nečas nepředváděl zrovna dobré výkony v probíhajícím ročníku. Ovšem od pauzy, kdy se konalo Utkání hvězd, je zase jeden z nejlepších ofenzivních hráčů Hurricanes. Ukazuje, že svými kvalitami rozhodně patří do prvních dvou útoků.

I vzhledem k Nečasovu věku může být žádané zboží pro ostatní týmy. Některé kluby navíc stále věří, že má všechny nástroje k tomu, aby mohl hrát i na postu centra. Pod Brind’Amourem zde také odehrál několik utkání, ovšem častěji bývalého hráče brněnské Komety uvidíte na křídle.

Bude zajímavé sledovat, jak to s Nečasem dopadne. Bude i v příští sezoně „Hurikánem“?

Lze očekávat, že požadavky obou stran ohledně nové smlouvy se budou rozcházet. Zatímco Nečas by rád podepsal dlouhodobý kontrakt, vedení Hurricanes skutečně zatím není přesvědčeno o tom, že by to byl správný krok. A to by mohl být důvod k tomu, aby případně klub z Raleighu vytrejdoval práva na Čecha ke konci června, kdy se koná draft.

Carolina Hurricanes Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud