23. dubna 2024 • 08:30

SESTŘIHY: Pastrňák dal gól, Toronto ale vrátilo úder. Hertl začal trefou

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českými fanoušky ostře sledovaná série play off NHL se dramatizuje. Hokejisté Bostonu ve druhém zápase 1. kola proti Torontu nenavázali na úvodní kanonádu a po obratu Maple Leafs prohráli 2:3. První gól si za Bruins v probíhající vyřazovací části připsal útočník David Pastrňák po nahrávce od Pavla Zachy. Tomáš Hertl přispěl Las Vegas k úvodní výhře 4:3 nad Dallasem. Druhý bod vybojovala Carolina (Martin Nečas), která vyhrála 5:3 nad New York Islanders. Edmonton v prvním zápas přestřílel Los Angeles 7:4, kapitán Connor McDavid si připsal pět asistenctí.



Boston chtěl navázat na výhru 5:1 z prvního utkání série a do zápasu vstoupil dobře. V první třetině dal dvě branky a po dvaceti minutách vedl 2:1. Na přesilovkovou trefu Morgana Geekieho odpověděl hostující Max Domi, osm sekund před sirénou ale vrátil domácím vedení Pastrňák.

Český kanonýr využil skvělé orientace Zachy, jenž ho z otočky našel nikým nehlídaného mezi kruhy, a dal svůj 36. gól ve vyřazovacích bojích NHL. „Hned poté, co jsem posunul puk na modrou čáru, jsem viděl, jak si najít místo mezi kruhy. Pavel situaci skvěle přečetl a poslal mi puk do ideální pozice,“ řekl Pastrňák.

Jeho trefa však Bostonu k výhře nepomohla. V závěru druhé třetiny vyrovnal John Tavares a v 53. minutě otevřel svůj střelecký účet v play off nejlepší kanonýr základní části Auston Matthews.

Právě americký střelec Torontu zachránil vítězství při závěrečném tlaku Bruins. V poslední minutě zápasu Zacha protečoval puk na gólmana Ilju Samsonova a Pastrňák dorážel do poloodkryté branky, ale nedokázal přetlačit Matthewse na brankové čáře.

„Auston je hráč světové extratřídy. Když vidíte jeho zápal do hry a jeho snahu rozhodnout každý zápas, uvědomíte si, jak důležitý hráč to pro nás je. Dnes nás nasměroval za velmi důležitou výhrou,“ chválil kapitán Tavares Matthewse, který v zápase nasbíral tři body.

Vítězný vstup do play off mají za sebou hokejisté Vegas i díky Hertlovi. Český centr se v přesilové hře prosadil před brankou a zvýšil na 3:1 pro Golden Knights. Hosté v Dallasu vytěžili z minima maximum. Na čtyři branky jim stačilo 15 střel. K vítězství gólem přispěl i Mark Stone, jenž se do sestavy vrátil po dvou měsících.

„Je skvělé ho vidět zpět na hřišti. Přinesl do zápasu spoustu energie a jeho gól nastartoval celý tým. Jsme rádi, že se vrátil,“ řekl na adresu kapitána Golden Knights Noah Hanifin.

SESTŘIH: Dallas - Las Vegas 3:4. Hertl začal play off v novém dresu gólem
Video se připravuje ...

Golden Knights ustáli závěrečný nápor Dallasu a potvrdili, že se jim proti Stars daří. Vyhráli už pátý vzájemný zápas v řadě a vykročili za zopakováním loňského konferenčního finále, v němž porazili Dallas 4:2 na zápasy. „Doufám, že na dnešním vítězství dokážeme stavět a že se v průběhu série budeme zlepšovat,“ uvedl Hertl.

Carolina ve druhém utkání s New York Islanders otočila ze stavu 0:3 a po výhře 5:3 se ujala vedení 2:0 na zápasy. Hurricanes ještě v 58. minutě ztráceli, dvěma góly během devíti sekund ale zlomili zápas na svou stranu. V klíčové fázi utkání se prosadili Sebastian Aho a Jordan Martinook.

„Ve třetí třetině se na Islanders valila vlna za vlnou. Celou dobu jsme je tlačili a nedovolili jsme jim prakticky nic. To bylo klíčové,“ řekl Martinook. Hurricanes ve třetí třetině soupeře přestříleli 17:1.

Hokejisté Edmontonu na úvod play off porazili Los Angeles 7:4. Vysokou výhru řídila první formace Oilers. Zach Hyman dal tři góly, Connor McDavid zaznamenal pět asistencí a Adam Henrique zakončil duel s bilancí 1+1.

SESTŘIH: Edmonton - Los Angeles 7:4. Rozjetý McDavid, na úvod play off pětkrát nahrával
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 10:18. Geekie, 19:53. Pastrňák

Hosté: 10:32. Domi, 38:26. Tavares, 52:06. Matthews

Sestavy

Domácí: Ullmark (Swayman) – McAvoy, H. Lindholm, Carlo, Grzelcyk, Peeke, Shattenkirk – Pastrňák, Zacha, Heinen – DeBrusk, Coyle, Marchand – Frederic, Geekie, Lauko – Maroon, J. Boqvist, Beecher.

Hosté: Samsonov (Woll) – Ljubuškin, Rielly, McCabe, Benoit, Liljegren, Edmundson – Domi, Matthews, Bertuzzi – Marner, Tavares, Knies – Järnkrok, Holmberg, N. Robertson – Reaves, Kämpf, Dewar.

Rozhodčí

Garrett Rank, Jean Hebert, Pierre Lambert – Travis Gawryletz, David Brisebois

Stadion

TD Garden, Boston

Góly

Domácí: 33:01. Teräväinen, 50:43. Jarvis, 57:45. S. Aho II, 57:54. Martinook, 59:04. Guentzel

Hosté: 16:22. Palmieri, 19:45. Horvat, 23:54. Lee

Sestavy

Domácí: Andersen (Kočetkov) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Orlov – Jarvis, S. Aho II (A), Guentzel – Nečas, Kotkaniemi, Teräväinen – Svečnikov, J. Staal (C), Martinook – Noesen, Je. Kuzněcov, Drury.

Hosté: Varlamov (Sorokin) – Dobson, A. Romanov, Pulock, Pelech, Bortuzzo, Reilly – Barzal, Horvat, Cizikas – Palmieri, Nelson (A), Holmström – Engvall, Pageau, Lee (C) – Clutterbuck (A), MacLean, M. Martin.

Rozhodčí

Jon McIsaac, Francois St-Laurent, Thomas John Luxmore – Julien Fournier, Jesse Marquis, Bryan Pancich

Stadion

PNC Arena, Raleigh

Góly

Domácí: 16:07. Benn, 18:29. J. Robertson, 51:46. Marchment

Hosté: 01:23. Stone, 08:27. Marchessault, 17:51. Hertl, 21:06. McNabb

Sestavy

Domácí: Oettinger (Wedgewood) – Harley, Heiskanen, Lindell, C. Tanev, R. Suter, Lundkvist – J. Robertson, Hintz, Pavelski – Marchment, Duchene, Seguin – Benn, W. Johnston, Stankoven – Steel, Faksa, Dadonov.

Hosté: L. Thompson (Hill) – Hanifin, Pietrangelo, McNabb, Theodore, Whitecloud, Hague – Barbašev, Eichel, Marchessault – Stephenson, Hertl, Stone – Howden, W. Karlsson, Mantha – W. Carrier, N. Roy, Kolesar.

Rozhodčí

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Góly

Domácí: 06:52. Hyman, 09:36. Henrique, 24:50. Hyman, 28:24. Nugent-Hopkins, 41:08. Draisaitl, 46:17. Hyman, 59:34. Foegele

Hosté: 30:56. M. Anderson, 37:56. Kempe, 56:56. Dubois, 58:49. Moore

Sestavy

Domácí: S. Skinner (Pickard) – Bouchard, Ekholm, Ceci, Nurse, Desharnais, Kulak – Hyman, McDavid (C), Henrique – Foegele, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Perry, R. McLeod, Holloway – Janmark, Carrick, E. Kane.

Hosté: Talbot (Rittich) – M. Anderson, Doughty (A), Gavrikov, M. Roy, Englund, Spence – Kempe, Kopitar (C), Laferriere – Arvidsson, Danault (A), Moore – Lewis, Lizotte, Fiala – Dubois, Byfield, Grundström.

Rozhodčí

Francis Charron, Graham Skilliter – Shandor Alphonso, Ryan Gibbons

Stadion

Rogers Place, Edmonton

Návštěva

18347 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud