21. dubna 2012 • 21:26

Neliba dovedl Slovan Bratislava k rozlučkovému slovenskému titulu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český trenér Jan Neliba dovedl Slovan Bratislava před jeho odchodem do KHL k mistrovskému titulu ve slovenské extralize. Tým z hlavního města zvítězil v dnešním sedmém finále v Košicích 2:1 v prodloužení a sérii vyhrál 4:3 na zápasy.



Slovan získal první titul od roku 2008, poté třikrát za sebou triumfovaly Košice. Pro bratislavský tým je dnešní triumf celkem osmý v samostatné slovenské lize, na kontě má ještě federální titul ze sezony 1978/79. V příštím ročníku své prvenství Slovan obhajovat nebude, neboť bude působit v mezinárodní KHL.

Košice v sérii vedly 3:2 na zápasy, rozhodující krok však udělat nedokázaly. Hrdinou dnešního duelu byl z pohledu Slovanu útočník Libor Hudáček, jenž zaznamenal oba góly. Rozhodující branku českému gólmanovi Košic Alexandru Hylákovi vstřelil v čase 66:23.

Bývalý reprezentační obránce Neliba vedl Slovan jako hlavní kouč od konce ledna, kdy z pozice trenéra juniorského celku nahradil odvolaného Štefana Mikeše. Po třech českých titulech se Vsetínem získal první slovenský, spolu s ním mohl slavit i obránce Michal Dobroň.

Finále play off slovenské hokejové ligy - 7. zápas:

Košice - Slovan Bratislava 1:2 v prodl., konečný stav série 3:4.

Vstoupit do diskuse
0