Květoslav Šimek
2. května 2014 • 12:40

Mazanec vyřazení neodvrátil, Jaškin je v AHL na špici bodování

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

První rok zámořského putování brankáře Marka Mazance (22 let) je u konce. S Milwaukee Admirals vypadl v prvním kole Calder Cupu, když jeho tým nestačil na Toronto Marlies (2:6, 2:5 a 0:2). Ale i tak to byla cesta úspěšná. Mazanec během sezony zazářil na farmě v AHL i při záskoku v elitní NHL. Za Nashville Predators odchytal 25 zápasů, dvakrát uhájil nulu a v listopadu byl zvolen nejlepším nováčkem NHL.



„Když volali moje jméno, že mám jít do branky, začal jsem se smát,“ líčil v průběhu sezony talentovaný gólman. „Vždyť já byl před dvěma lety ještě v Klatovech…“

Mazanec v Nashvillu zaskakoval za zraněného Pekku Rinneho. Úspěšně. V elitní soutěži odchytal velmi slušnou porci 25 zápasů s průměrem inkasovaných branek 2,80. A úspěšností zákroků 90,2%. Po vyléčení finské jedničky se vrátil na farmu do Milwaukee a dotáhl Admirály do play off.

V prvním kole Calder Cupu ovšem jeho tým nestačil na Toronto Marlies. Milwaukee padlo 0:3 na zápasy (2:6, 2:5, 0:2). V posledním utkání chytil Mazanec 21 střel z 22, jediný gól dostal v přesilovce Toronta. Druhý gól padl do prázdné brány.

V nočním utkání play off se představil také český útočník Dmitrij Jaškin. K vítězství Chicaga Wolves nad Rochester Americans 4:0 přispěl dvěma asistencemi. V bodování Calder Cupu se tím vyšvihnul na špici bodování. Jedenadvacetiletý Jaškin nasbíral ve třech zápasech 5 bodů (1+4), dělí se o druhé až páté místo v bodování. První Jerry D’Amigo z Toronta má 6 bodů (2+4).

Chicago v sérii vede nad Rochesterem 2:1 na zápasy (4:3 v prodloužení, 2:3, 4:0). Postup si může vybojovat dnes v noci doma. Stejně jako Grand Rapids s Mrázkem, Nestašilem, Frkem a Nedomlelem.

Vstoupit do diskuse
0