26. prosince 2018 • 18:15

Třinec nezvládl úvod Spengler Cupu. S Jandačovým týmem padl po nájezdech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Třince podlehli při své premiéře na Spenglerově poháru Magnitogorsku 1:2 po nájezdech. Oceláři v Davosu vedli od úvodu druhé třetiny po přesilovkové trefě Martina Adamského, ale v 53. minutě vyrovnal Maxim Matuškin a v rozstřelu rozhodl Roman Ljubimov. Třinec tak čeká druhý a závěrečný duel ve skupině Torrianni proti finskému celku KalPa Kuopio hned ve čtvrtek od 15:10.



Kouč Josef Jandač, s kterým na lavičce Magnitogorsku působí i asistent Jiří Kalous, nechal při vstupu do turnaje odpočívat dva zlaté medailisty z únorových olympijských her z Pchjongčchangu - brankáře Vasilije Košečkina a kanonýra Sergeje Mozjakina.

Jeho tým sice začal náporem, ale v úvodním dějství nakonec byli střelecky aktivnější Oceláři. Největší šanci měl ve 13. minutě Růžička, který ale bekhendovým blafákem na gólmana Zagidulina nevyzrál. Za dvě minuty na druhé straně kryl Hrubec rovněž bekhendové zakončení aktivního českého krajánka Bulíře.

Třinec ještě v úvodní třetině nevyužil první přesilovku utkání při trestu Viktora Antipina, ale ve 23. minutě už v další početní výhodě udeřil. Při Pakarinenově pobytu na trestné lavici tečoval Rothovu přihrávku úspěšně Adamský.

Při Bukartsově vyloučení se Oceláři první přesilovce Metallurgu ubránili a mohli zvýšit. Po Marcinkově práci ujel Růžička, ale trefil jen Zagidulinův levý beton. Hrubec pokusy Magnitogorsku likvidoval a poradil si i s nepříjemnou tečí Denise Platonova. Třinec držel náskok i po Hrňově trestu a v 36. minutě neproměnil v úniku možnost na zvýšení Svačina.

Ve třetí třetině se Metallurg tlačil za vyrovnáním a měl převahu. Při Galvinšově trestu se Oceláři ubránili, ale v 53. minutě po Rasmussenově přihrávce z levého kruhu vyrovnal Matuškin. Hrubec pak podržel svůj tým při šancích Vereščagina a Pakarinena, Zagidulin byl také při výpadech Ocelářů bezchybný.

Nastavení nerozhodlo a v rozstřelu se trefil ze šesti exekutorů pouze Ljubimov. Kváča, který na nájezdy vyměnil Hrubce, se navíc při zákroku proti Matuškinovi ve třetí sérii zranil.

HC Oceláři Třinec - Metallurg Magnitogorsk 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Adamský (Roth, Svačina) - 53. Matuškin (Rasmussen, Pakarinen), rozhodující sam. nájezd Ljubimov. Rozhodčí: Hebeisen, Wiegand - Gnemmi, Wüst (všichni Švýc.). Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. Diváci: 5359.

Sestava Třince: Hrubec (na nájezdy Kváča) - Krajíček, Gernát, Kundrátek, Galvinš, Roth, D. Musil, Matyáš, Adámek - Martin Růžička, Marcinko, Hrňa - Svačina, Polanský, Adamský - Dravecký, Mikulík, Roberts Bukarts - Chmielewski, O. Kovařčík, Cienciala. Trenéři: M. Zadina a Raszka.

Vstoupit do diskuse
0