29. srpna 2019 • 01:20

Zpátky v brance! Čech si v Británii znovu zkusil hokejový trénink

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

K ledu měl vždycky blízko. Už jako malý kluk chtěl být Petr Čech hokejista. Jeho rodiče si ale nemohli dovolit výstroj, a tak začal hrát fotbal. Následující sled událostí pak asi není třeba komentovat. Láska k hokeji v Čechovi nicméně zůstala. V úterý se oblékl do brankářské výstroje a zatrénoval si s týmem Guildford Flames, hrající nejvyšší britskou soutěž.



Petr Čech jako hokejový brankář? To už není žádná novinka, v brance se například představil před dvěma lety při rozlučkové exhibici Martina Havláta. Tehdy jen týden před ostrým startem Premier League, kde chytal za Arsenal.

Fotbalovou kariéru ukončil „Big Pete“ po minulé sezoně, nyní už pracuje jako poradce sportovního a technického úseku v Chelsea. Kancelářskou práci si v úterý zpestřil hokejovým tréninkem s Guildfordem, jeho oblíbeným britským týmem. Na ledě s klubem z nejvyšší britské soutěže nebyl poprvé, v kontaktu s nimi je už od roku 2013, když ho pozval slovenský útočník Miloš Melicherík.

Z fotbalu na hokej? Velký hokejový fanoušek Petr Čech si znovu zkusil zatrénovat s britským týmem Guildford Flames
Z fotbalu na hokej? Velký hokejový fanoušek Petr Čech si znovu zkusil zatrénovat s britským týmem Guildford Flames

Před úterním tréninkem se Čech dokonce vyfotil v zápasovém dresu, na ledě pak vypadal jako profík. Kompletně bílé výstroji dominovala maska, kterou si nechal vyrobit u Davida Gunnarssona. Uznávaného designéra doporučil Čechovi jeho kamarád Petr Mrázek . „K Petrovi mám blízko, často si píšeme. Nedávno se mě ptal, kdo mi stříká masku, že se mu to moc líbí. Skončilo to tak, že mu teď můj kamarád David Gunnarsson ve Švédsku vyrábí motiv na jeho hokejovou helmu,“ uvedl v březnu Mrázek ve svém blogu pro iSport.cz.

A už na konci března byla maska hotová. Vévodí jí britská vlajka, ve spodní části nechybí ani česká, ve které je vyobrazena i silueta Dominika Haška , Čechova dětského idolu. Na stranách pak má loga Chelsea a Arsenalu. U fotografií z tréninku si Čech právě vzhled masky pochvaloval.

Hokejový zážitek na twitteru okomentoval Čechovi i současný gólman Plzně Dominik Frodl, který na své masce má zase vyobrazeného právě bývalého nejlepšího brankáře světa. „To je krásný tohle,“ odpověděl mu Čech.

Čech zbožňoval hokej už v mládí. „Vždycky jsem chtěl hrát hokej, vždy to byla moje první volba,“ řekl před třemi lety pro Arsenal TV. Doma zkoušel chytat, pro zábavu si komentoval zápasy. Nejblíže měl pochopitelně k brankářům, zejména k Haškovi.

Jeho hokejový sen nicméně zastavila finanční stránka. „V té době byste museli koupit celou výstroj. To jsme si nemohli dovolit,“ vzpomínal. „Můj otec byl velmi chytrý a věděl, že se mi bude líbit jakýkoliv sport. Když mi bylo šest a půl nebo sedm, tak mě vzal do fotbalového klubu. Jakmile jsem začal hrát fotbal, tak jsem věděl, že se mi to líbí,“ dodal Čech.

Parametry na hokejového brankáře má více jak solidní, 37 let není zase nějaký vysoký věk. Takže kdo ví, třeba legenda ještě bude válet na ledě...

Ráno v Anglii, odpoledne v Brně! Petr Čech nechyběl na rozlučce Martina Havláta
Video se připravuje ...

Čech v Brně na otočku: Zápas? Těžší než proti Chelsea. Přemluvil ho Havlát
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0