29. prosince 2019 • 22:28

Spengler Cup: Třinec - Ufa 3:2. Oceláři jsou v semifinále, pomohl i podivný gól

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letošní ročník nejstaršího hokejového turnaje na světě Spenglerova poháru už zná všechny semifinalisty. A nechybí mezi nimi český zástupce - Třinec. Oceláři ve čtvrtfinále porazili Salavat Julajev Ufa 3:2 a v další fázi je čeká Ambri-Piotta. K postupu mezi nejlepší čtyřku Třineckým pomohla i kuriózní trefa Matěje Stránského ze druhé třetiny. Útočník českého mistra se jen zbavil puku nahozením do útočného pásma, kde se ale kotouč odrazil tak zvláštně, že naprosto zaskočil gólmana ruského celku Karajeva. Video nevídaného gólu naleznete v článku.



Góly

Domácí: 04:36. Polanský, 20:45. M. Stránský, 50:39. Martynek

Hosté: 21:15. Kručinin, 35:08. Baškirov

Sestavy

Domácí: Štěpánek (Kváča) – Gernát, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Zahradníček, M. Adámek, Hrachovský – Dravecký, Marcinko, M. Stránský – Martynek, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Adamský, Polanský, Chmielewski – Kofroň, Mikulík, Szturc – Hrňa.

Hosté: Karejev (Sochatskij) – Ar. Sergejev, Koledov, Culygin, Lisovec, S. Garejev, Muchamadullin, Petrišev – Kuzmin, Sošnikov, Burmistrov – Omark, Gimatov, Kartajev – M. Majorov, Pimenov, Soloduchin – Amirov, Pustozjorov, Baškirov – Kručinin.

Rozhodčí

Stadion

Třinec se ujal vedení v páté minutě, kdy se po bekhendové střele Adamského prosadil z dorážky Polanský. Odpovědět mohl Sošnikov, na druhé straně minul Galvinš. Další šanci Ocelářů měl Hrňa. Český šampion se v úvodním dějství ubránil i při Szturcově vyloučení.

Po 45 sekundách druhé části Třinec šťastně zvýšil. Stránský nahodil puk ze středního pásma a ten po nečekaném odrazu o led skončil za překvapeným Karejevem. Hned za 30 sekund ruský celek snížil, když Štěpánka překonal z levého kruhu Kručinin.

Kuriózní gól Matěje Stránského:

Oceláři potom nezužitkovali svou první početní výhodu při Omarkově pobytu na trestné lavici a sami se po faulech Milana Doudery a Galvinše ubránili i 77 sekund ve třech proti pěti. V 36. minutě Ufa vyrovnala díky Baškirovovi.

Při Kručininově vyloučení rozhodl v polovině závěrečného dějství tečí střely Chmielewského Martynek. Pojistit náskok mohl Michal Kovařčík a v oslabení utekl puk v úniku Stránskému. Štěpánek jednobrankový náskok uhájil a Třinec při svém druhém startu na turnaji překonal své loňské představení, kdy vypadl ve čtvrtfinále s Davosem.

Letos Davos podlehl v této fázi TPS Turku 1:3 a mezi nejlepšími čtyřmi celky chybí poprvé od doby, kdy byl v roce 2010 systém dvou skupin po třech týmech a následného play off zaveden. Finský celek bude hrát v pondělí odpoledne semifinále s Kanadou.

Duel Třince s Ambri-Piotta je na programu v pondělí od 20:15.

Druhé čtvrtfinále Spenglerova poháru:

HC Davos - TPS Turku 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Branky: 9. Frehner - 49. a 56. Janatuinen, 16. Pajuniemi.

Třinecký útočník Milan Mikulík se dostává do kontaktu s brankářem Ufy Andrejem Karejevem
Třinecký útočník Milan Mikulík se dostává do kontaktu s brankářem Ufy Andrejem Karejevem

Vstoupit do diskuse
0