30. ledna 2020 • 09:30

Bartošák jde do druhé švédské ligy. Nová kapitola, jsem silnější, hlásí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Patrik Bartošák bude chytat za švédský tým MODO Hockey. Šestadvacetiletý gólman, který v listopadu z osobních důvodů přerušil kariéru, podepsal s druholigovým klubem smlouvu do konce sezony s opcí. Bartošákovým úkolem bude pomoct slavnému klubu k postupu zpět mezi elitu, kterou opustil v roce 2016.



Účastník loňského mistrovství světa, který byl členem reprezentace i na olympijských hrách v Pchjongčchangu 2018, přerušil kariéru kvůli problémům s alkoholem. Předčasně ukončil smlouvu v Třinci a šel se léčit. Na přelomu roku už ale začal trénovat a několikrát potvrdil, že ještě v této sezoně chce někde chytat. Ideálně v zahraničí.

„Máme dva dobré brankáře, kteří se v průběhu sezony střídali, ale když se objevila tato šance, bylo těžké ji odmítnout. Bartošák je velmi dobrý gólman, který zvedne náš tým ještě o úroveň výše,“ řekl sportovní manažer MODO Fredrik Glader na klubovém webu.

Bartošák přiletěl do Örnsköldsviku, kde klub sídlí, již ve středu a z tribuny sledoval výhru nad vedoucím Björklövenem 4:2, po které druhé MODO stáhlo ztrátu na první místo na čtyři body.

„Prošel jsem si těžkým obdobím, ale po pomoci odborníků jsem z toho vyšel silnější. Teď už se těším, až začnu hrát za MODO a s rodinou se přestěhujeme do Örnsköldsviku a začneme novou kapitolu života,“ řekl Bartošák, jenž bude v případě, že tým postoupí do nejvyšší soutěže, chytat za MODO i v další sezoně.

MODO sice momentálně působí ve druhé nejvyšší soutěži, patří ale mezi slavné švédské kluby. V letech 1979 a 2007 získalo mistrovský titul, mezi jeho odchovance patří například Peter Forsberg, Markus Näslund nebo bratři Daniel a Henrik Sedinové. Z českých hráčů v něm v minulosti působili například Miloslav Hořava, Martin Hosták, Jiří Vykoukal, František Kaberle , Roman Málek nebo naposledy Radek Smoleňák.

Na ostrý návrat se těšil. „Jakmile jsem se po pauze znovu vrátil na led, hned jsem věděl, že tohle je to, co chci naplno dělat. Strašně se těším, až to zase začne,“ řekl před časem ve zpovědi pro iSport Premium Bartošák, který si přál odejít právě do ciziny.

„Máme tu příliš negativismu, ve všech vidíme hlavně to špatné a výsledkem je to, že se český hokej pořád hledá. Vyloženě toxické prostředí. Řeknu to na rovinu, právě z těchto důvodů chci jít chytat do ciziny,“ vysvětloval. „Ať se bavím s kýmkoli, kdo hrál ve Švédsku nebo ve Finsku, Švýcarsku i Rusku, tamní klima je jiné, zdravější. Nedomnívám se, že je u nás někdo natolik svatý, aby mohl házet špínu na druhé.“

SE SIMONOU: Bartošák trénoval děti. Já v mládí málem skončil, usmíval se
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0