Ondřej Kuchař
22. října 2020 • 18:58

Drzá klička za tělem, pak Forsberg. Zahradník způsobil na Slovensku poprask

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je dost pravděpodobné, že jeho jméno vám nic moc neřekne. Samuel Zahradník má 21 let, ve slovenské nejvyšší soutěži má na kontě dvacet zápasů. V úterý se radoval z prvního extraligového gólu, když rozhodl nájezdy mezi Novými Zámky a Zvolenem. S pukem se v rozstřelu rozjel dvakrát, oba pokusy proměnil. A jak, panečku! Dvakrát vytasil úžasnou kličku. Video se stalo na internetu hitem.



Šedesát pět minut zápasu nepřineslo gól. Dohrávaný duel druhého kola slovenské Tipos extraligy mezi Novými Zámky a Zvolenem tak dospěl až do nájezdů. Po bonusovém druhém bodu už už sahali hosté, kteří vedli 2:1. Jenže pak si v páté sérii vzal puk mladík Samuel Zahradník.

Komentátorovi chvíli trvalo, než vůbec dokázal 21letého útočníka, který měl do té chvíle na kontě ligových tref nulu, identifikovat. Zahradník se rozjel na švédského brankáře Robina Rahma. Jako pravák si s kotoučem najel lehce doprava, vypadalo to na klasický bekhendový blafák. Jenže 193 centimetrů vysoký forvard nechal puk i s hokejkou za tělem a procedil puk mezi gólmanovy betony. „Wau, všechny klobouky dolů! Co si to Zahradník dovolil? V takové chvíli…“ rozplýval se hlasatel. Srovnáno. Pokračovalo se dál.

V osmé sérii došlo na Zahradníka znovu. Na brankáře Zvolena se tentokrát rozjel zleva. A na Švéda vytáhl „medicínu“ z jeho vlastní země. Klička do forhendu, pak rychlá vracečka jednoruč do bekhendu a zasunutí kotouče za bezmocného Rahma. Tuhle fintu proslavil Peter Forsberg ve finále olympiády v roce 1994 v norském Lillehammeru. „Neuvěřitelné,“ pravil udiveně komentátor.

Co na to samotný střelec? „Stres jsem neměl, věřil jsem si, že gól dám,“ okomentoval svoji první trefu. Překvapil však tím, že podobné kličky v tréninku vůbec nezkouší. „Nedělám to. Chci, aby ani moji spoluhráči nevěděli, co v daný moment udělám,“ řekl v rozhovoru pro HockeySlovakia.

Letní posila býků z Nových Zámků má však v repertoáru i další finesy. „Určitě ještě něco připravené mám. Uvidíme, jestli to vyjde,“ usmál se. Video s jeho dvojnájezdem už na sítích vidělo tisíce lidí.

V úterý se Samuel Zahradník radoval z prvního extraligového gólu, když rozhodl nájezdy mezi Novými Zámky a Zvolenem.
V úterý se Samuel Zahradník radoval z prvního extraligového gólu, když rozhodl nájezdy mezi Novými Zámky a Zvolenem.

Vstoupit do diskuse
2