3. listopadu 2020 • 15:23

Ulítlá maďarská oslava gólu baví svět. Bek po první trefě proletěl plexisklem!

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na svůj premiérový gól mezi seniory jen tak nezapomene. Urostlý maďarský hokejista Márkó Csollák se po prvním zapsání mezi střelce MAC HKB Újbuda postaral o neobvyklou oslavu, z níž se stal megahit internetu. Radující se obránce mužstva z Budapešti to po skórování v rozjezdu napálil do plexiskla, které nevydrželo náraz, roztříštilo se a 190 centimetrů dlouhý čahoun se pořádně proletěl. Naštěstí si nic neprovedl a s týmem oslavil výhru 4:3 v prodloužení nad Székesfehérvárem.



Do neděle 1. listopadu určitě jen málokdo v zámoří, Rusku, ve Skandinávii a v dalších předních hokejových zemích někdy slyšel o klubu z hlavního města Maďarska, který poslední dvě sezony nastupoval ve slovenské extralize. Nyní se však MAC (Magyar Athletikai Club) Budapešť hrající opět v Erste lize stal populárním především díky svému nadějnému odchovanci Márkóvi Csollákovi a jeho netradiční gólové oslavě.

Maďarský juniorský reprezentant v zápase proti Fehérvári Titánok se vůbec poprvé prosadil v áčku již v úvodní třetině. Po gólu z mezikruží v čase 12:12 se jásající Csollák v plné rychlosti rozjel na mantinely, aby nárazem do nich orazítkoval jeden z prvních větších milníků kariéry. Plexisklo ale proti urostlému budapešťskému chasníkovi nemělo šanci a tak se stalo, že mladík premiérovou trefu zpečetil jeho rozmlácením na milion střepů (snad štěstí) a dramatickým únikem ze hřiště.

"Byl jsem tak šťastný ze svého prvního gólu a tak jsem si řekl, že to musím pořádně oslavit. Když jsem si však při nárazu uvědomil, že se od plexiskla neodrazím zpět na hřiště, tak v těch několika vteřinách jsem si už jen říkal, jak a kudy se dostanu zpátky na led. Myslím, že na jedné z fotek je dost dobře vidět, jak jsem se bál, i když bych řekl něco jiného," s úsměvem popisoval Csollák situaci pro klubový web.

Maďarský obránce Márkó Csollák po premiérovém gólu za seniory se řítí na plexisklo. V tu chvílí jistě netušil, že ho rozmlátí na milion střepů
Maďarský obránce Márkó Csollák po premiérovém gólu za seniory se řítí na plexisklo. V tu chvílí jistě netušil, že ho rozmlátí na milion střepů

V hokeji se stává zcela běžně, že někteří z hokejistů s doslova dělovou ráží propálí plexisklo za brankou, rozmlátí ho při hitu či osobním souboji... Několikrát se i rozbilo, když hráč při pádu náhodně zarazil do skleněné zdi nůž ze své brusle. Z gólové radosti se však plexi zřejmě ještě nezbortilo! Celou bláznivou situaci zvěčnili kamery a fotograf, který stál v těsné blízkosti. Netradiční Csollákovu oslavu tak detailně zdokumentoval. V kombinaci s videem se maďarská demolice šíří sociálními sítěmi jako lavina. 

 

Vstoupit do diskuse
0