3. srpna 2022 • 17:15

Zlomený kotník minulostí. Syn kouče Petra vyháněl Němce z českého území

Autor: Filip Šimek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českou hokejovou osmnáctku dnes na Hlinka Gretzky Cupu v Kanadě čeká od 19 hodin klíčový zápas proti výběru USA. Pro postup do bojů o medaile potřebují svěřenci Jakuba Petra uhrát bod, pro prvenství ve skupině alespoň dva. O speciální motivaci má postaráno sedmnáctiletý Dominik Petr, syn hlavního kouče. Právě proti Američanům si na jarním mistrovství světa do 18 let ošklivě zlomil kotník.



Urostlý útočník, odchovanec vítkovického klubu, který aktuálně obléká dres finského Lukko Rauma, je v plné síle zpět. Na turnaji vede nejúdernější českou formaci a proti Německu (7:2) si nekompromisně zjednával respekt už při rozbruslení.

Kanadské kameramany situace z rozbruslení zaujala, nenechali si ji ujít. Když se německý kapitán Julius Sumpf vracel na polovině hřiště širokým obloukem přes české území, rtuťovitý Dominik Petr ho svižným krosčekem okamžitě upozornil, že tam nemá co dělat. K tomu přidal i pár ostrých vět.

„Jen jsem mu řekl, ať zůstane na svojí půlce,“ komentoval s úsměvem situaci Petr, který je v českém výběru jedním ze zástupců kapitána. Na Instagramu to jeden z fanoušků vtipně komentoval: „Češi historicky nemají rádi, když Němci překračují hranice bez pozvání.“

Češi zatím na prestižním mládežnickém turnaji mají dvě výhry. Porazili Finsko 4:3 po samostatných nájezdech a Německo 7:2. Petr si v centru prvního útoku připsal tři body (1+2). Na křídlech má nejlepšího střelce turnaje Eduarda Šalého (4+1) a Adama Židlického (1+0). Proti Američanům půjde českému výběru o všechno. Stejně tak soupeři. Američané porazili Německo 8:1, s Finskem padli 1:4.

Právě na bitvu proti USA má Dominik Petr špatné vzpomínky. Na nedávném mistrovství světa do 18 let skončil po souboji s Ryanem Leonardem u mantinelu se zlomeným kotníkem. Z ledu ho v bolestech odváželi na nosítkách, spoluhráče pak se zlomeným kotníkem a berlemi podporoval alespoň z tribuny.

„Ryan mi po zápase napsal a popřál brzké uzdravení,“ vrací se k nešťastnému zranění Petr. V aktuálním výběru USA Leonard není a fit už je i český útočník. Proti Američanům si znovu nechce nechat nic líbit, ale dobře ví, že bude třeba udržet emoce na uzdě. A vyvarovat se zbytečných trestů.

Na ty upozorňuje i trenér Jakub Petr. „Sice jsme dvakrát vyhráli, ale chvílemi jsme opouštěli nějaké systémové věci, byli všude o krok později a z toho potom pramenily fauly,“ řekl pro hokej.cz. „Ty musíme eliminovat, jinak v tom utkání nemáme šanci.“

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud