Pavel Ryšavý
17. července 2023 • 17:45

Hlavní esa nové dvacítky: „zvládnu všechno“, obr i schizofrenní situace

Vstoupit do diskuse
0
  • Kdo jsou hlavní esa nové dvacítky?Kdo jsou hlavní esa nové dvacítky?FOTO: Koláž iSport.cz

    Na posledním MS do 20 let brali čeští mladíci stříbro. Pobláznili zemi, bavili. Tak proč brzdit? Nesmysl. Jedeme dál, zvýšíme rychlost. Atraktivita? Ta nesmí chybět. Pod novým trenérským štábem (a za pomoci i toho starého) se rýsuje nový tým. Největší esa? Dvoumetrový gólman, chválený prospect  Ottawy, draftovaný Seattlem a s kým může nastat schizofrenní situace?

  • Michael Hrabal (brankář)

    Univerzita Massachusetts/NCAA

    Na posledním MS do 18 let se hledala pozitiva horko těžko. Ale jedno obrovské tam najdete. Doslova. Dvoumetrový brankář patří do světové špičky mezi brankáři do 20 let, má za sebou první rok za mořem a teď ho čeká přesun na velmi prestižní univerzitu v Massachusetts. Není to typ gólmana, který klekne, čeká a věří své výšce. Kdepak, opravdu chytá, má rychlé ruce. Draftovala ho Arizona.

  • Tomáš Hamara (obránce)

    Kitchener/OHL

    Vzpomínáte, jak na minulém MS všechny šokoval progres Davida Špačka. Jestli se dá nějaký výkonnostní posun čekat teď, tak tady. Hamaru čeká třetí šampionát, má zkušenosti. Na první akci vypadal vyplašeně, dělal chyby. Ty si teď odpustí. Prospecta Ottawy v kanadské juniorce chválí za dobré bruslení, techniku i soutěživost. Podobně by se měl posunout Aleš Čech v Mladé Boleslavi.

  • Jiří Kulich (útočník)

    Rochester/AHL

    Buffalo má na soupisce sice tunu talentu. Ale Kulich prožil tak skvělý první rok v AHL, že byste se nedivili, kdyby se mezi hvězdičky Sabres narval už během druhé sezony za mořem. V základní části nastřílel 24 gólů, v play off pak 7. Jednoduše řečeno: hrál lépe, než se čekalo. Že se to dobře poslouchá? Ano i ne. Pokud se dostane na soupisku NHL, tak reprezentace utře. Schizofrenní situace, co?

  • Matyáš Šapovaliv (útočník)

    Saginaw/OHL

    Každý trenér si významně mlaskne, když si jeho klíčoví hráči vedou nejlépe v klíčové části sezony. Jeho 17 bodů (8+9) v 11 zápasech play off zní parádně. Za mořem postupně nabírá kila (necpe se čokoládou, aby nedošlo k mýlce, jde o svaly), maká na sobě při individuálních trénincích a má v Saginaw velkou roli. Vysoký centr vyniká v disciplíně „zvládnu všechno“. Je univerzál, to je velké plus.

  • Eduard Šalé (útočník)

    Zatím se neví, kde bude hrát. Ofenzivní talent? Nesporný, třikrát podtrhnout. Má vynikající techniku a ještě může hrát na dvou MS. Seattle si ho při draftu vytáhl v prvním kole. Postavou je pořád takový drozdík a možná se drbete za uchem, že jste toho od něj v Kometě kromě jednoho hattricku tolik neviděli. Neviděli. Snažil se hrát hlavně zodpovědně. Mezi vrstevníky dovede ale velké věci, uvidíte.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud