31. července 2023 • 21:55

Česko - USA 7:2. Paráda na úvod! Triumf osmnáctky řídila první lajna

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lepší start do prestižního turnaje si snad ani nešlo přát. Čeští hokejisté do 18 let zahájili představení na Hlinka Gretzky Cupu až nečekaně skvělým vítězstvím 7:2 nad výběrem USA. Mladý tým kouče Davida Čermáka se povedl již úvod duelu se zámořskou partou. Vedení ztratili Češi jen na 27 vteřin, následně odskočili o dva góly díky využitým přesilovkám. Nejpovedenější byla ovšem třetí třetina, kdy český triumf v Břeclavi stvrdila parádním představením první lajna Ondřej Kos (1+1) – Adam Benák (0+3) – Adam Titlbach (2+1).  



Zatímco v sobotní generálce proti Kanadě (0:5) se výběr nového kouče Davida Čermáka střelecky vůbec neprosadil, dnes si proti druhé zámořské velmoci vedl výrazně lépe. Čekání na gól utnul po polovině úvodního dějství Titlbach, jenž se po polovině úvodního dějství prosadil povedenou ranou z prostoru mezi kruhy.

Brankář Jakub Milota držel čisté konto a zároveň i nejtěsnější náskok až do 33. minuty. I když pak vyrovnal Will Zellers, Češi záhy kontrovali. Náskok jim vrátil Matěj Kubiesa, chvilku nato zvýšil Ondřej Kos. Eero Butella sice ještě do druhé přestávky oživil šance Američanů, k radosti takřka 2200 diváků však Češi ve třetí třetině zcela dominovali. Další góly přidali Samuel Drančák, znovu Titlbach, Petr Sikora a Adam Jecho.

V odpoledním utkání břeclavské skupiny A deklasovali Švédové tým Německa 11:1. Ve skupině B v Trenčíně padlo dokonce 15 branek v duelu mezi Kanadou a Finskem. Po výhře 9:6 se radovali Seveřané, přestože v úvodu brzy prohrávali 1:3. Švýcaři porazili domácí Slováky 6:3.

V úterý nastoupí čeští mladíci od 19 hodin proti Německu.

Úvodní duel Hlinka Gretzky Cupu proti USA náramně sedl českému útočníkovi Adamu Titlbachovi
Úvodní duel Hlinka Gretzky Cupu proti USA náramně sedl českému útočníkovi Adamu Titlbachovi

Góly

Domácí: 10:28. Titlbach, 32:36. Kubiesa, 33:39. Kos, 43:40. Drančák, 44:52. Titlbach, 52:15. Sikora, 57:16. Jecho

Hosté: 32:09. Zellers, 39:38. Butella

Sestavy

Domácí: Milota (Mařík) – Fibigr, Jiříček (A), Galvas, Král, Zielinski, Hlinský (C), Skok – Kos, Benák, Titlbach – Klíma, Sikora, Kubiesa – Lisler, Curran, Jecho (A) – Pohludka, Drančák, Humeník – Chludil.

Hosté: Heil (45. Bernstein) – Bales (A), Pitner (C), McLaughlin, Kleber, Keefe, Henricks, Felicio – Connelly, Swanson (A), Butella – Zellers, Park, Lee – Monteiro, Stefanek, Frank – McNelis, Hughes, Spellacy – Young.

Rozhodčí

Jeřábek, Kosnar – Dědek, Klouček

Stadion

Fosfa aréna, Břeclav

Návštěva

2 197 diváků

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud