Pavel Janega
1. ledna 2012 • 08:51

VIDEO: Když se kanadský brankář učí létat... Nahoru – a bác!

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO – Auuu, tak tohle bolelo! Kanadský brankář Scott Wedgwood byl v kolizi s americkým soupeřem Emersonem Etemem donucen udělat neuvěřitelný přemet. Na led dopadl tak tvrdě, že se ještě několik sekund nemohl ani hnout.



"Myslím, že potřebuji novou profilovou fotku na facebook. Tak uvidíme, jestli nějakou pěknou někdo nepořídil," smál se nadějný gólman Kanady.

Po utkání bral kolizi s humorem, ale těsně po srážce Wedgwoodovi do smíchu rozhodně nebylo. Etem do něj zajel tak, že ho doslova donutil létat. Ovšem náraz, který následoval, nebyl zrovna jeden z nejpříjemnějších.

Všech šestnáct a půl tisíc fanoušků v aréně přestalo dýchat. Hra se zastavila. Wedgwood ležel nehybně na ledě. Zmohl se jen na držení bolavé hlavy. V hokeji už byly hezčí obrázky...

"Ale o nic zákeřného nešlo. Soupeř hrál jen svou hru, já taky, všechno bylo v pořádku," mávnul rukou Wedgwood, jenž nebyl na Etema nikterak naštvaný. Kolizi vzal sportovně, nic úmyslného v tom nehledal.

"Nevím tedy, jaký byl jeho záměr. K zemi šel docela brzy. Ale myslím, že se jen pokoušel zblokovat přihrávku. Každopádně byl potrestán, následovala přesilovka. Takže bylo všechno v pohodě," dodal.

Na spokojenosti mu přidávalo i celkové vítězství. Kanada porazila USA 3:2, přičemž všechny góly nasázela už v první třetině. A život si zkomplikovala jen dvěma inkasovanými brankami v posledním dějství.

Sakra, už zase? No, tak se budeme muset trošku proletět.
Sakra, už zase? No, tak se budeme muset trošku proletět.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud