2. prosince 2020 • 11:15

Nominace na MS dvacítek: širší kádr prověří kemp, do bubliny již v Česku

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

I přes těžce poznamenanou sezonu se vrcholná akce juniorského hokeje uskuteční. Mistrovství světa do dvaceti let 2021 se již kvapem blíží a trenér české reprezentace Karel Mlejnek tak ve středu odhalil jména 42 hráčů, z nichž 28 mladíků odletí na šampionát v Kanadě. Širší kádr se sejde 5. prosince na přípravném kempu ve Vyškově, kde pro zamezení šíření nákazy koronaviru již nastoupí do tzv. bubliny. Pro Čechy turnaj začíná 26. prosince, kdy se utkají se Švédskem. 



V nominaci podle očekávání nechybí talentovaní mladíci, mezi které patří například brankář Jan Bednář, obránci Stanislav Svozil a David Jiříček, nebo útočníci Jan Myšák, Jaromír Pytlík či Michal Teplý. Nicméně kvůli nedávné nucené přestávce hokeje v Česku, během které většina hráčů odehrála v sezoně jen několik utkání, byl český realizační tým nucen vybrat širší kádr, který absolvuje přípravný kemp ve Vyškově.

„Nynější sezona je hodně specifická, což ovlivňuje i nominaci na mistrovství světa. Mimo výkonnosti hráčů musíme brát ohled i na COVID-19. I proto se kempu ve Vyškově zúčastní široký kádr. Nominaci ke dvěma přípravným utkáním v Edmontonu oznámíme 12. prosince,“ řekl v tiskové zprávě kouč Karel Mlejnek. Bývalý asistent u seniorské reprezentace se nemohl zúčastnit tiskové konference kvůli pozitivnímu testu na koronavirus z minulého týdne. Jeho účast na přípravném kempu by to však nemělo ohrozit. 

Pro české mužstvo začne speciální režim již ve vyškovské "bublině", která se omezuje na hotel a zimní stadion. Do konce kempu nesmí izolaci nikdo opustit. Všichni hráči i členové realizačního týmu navíc budou třikrát testovaní metodou PCR. Ještě před odletem do Kanady se podle reglementu turnaje musí prokázat třemi negativními testy. Po příletu do Edmontonu nastoupí mužstvo do povinné čtyřdenní karantény.

Program juniorské reprezentace

Přípravný kemp ve Vyškově
5. – 12. prosince 2020

Přípravné zápasy českého týmu
21. prosince 2020: 3:30 ČESKO vs Finsko
24. prosince 2020: 3:30 Německo vs ČESKO

Program ČT Sport v rámci MS U20
25. prosince 2020: 20:00 Slovensko vs Švýcarsko
26. prosince 2020: 20:00 Švédsko vs ČESKO
27. prosince 2020: 20:00 Finsko vs Švýcarsko
28. prosince 2020: 3:30 ČESKO vs Rusko
29. prosince 2020: 20:00 USA vs ČESKO
30. prosince 2020: 20:00 Finsko vs Slovensko
31. prosince 2020: 20:00 ČESKO vs Rakousko
2x čtvrtfinále
2x semifinále
1x finále                                                                                                   

Poprvé tak junioři vyrazí společně na led až 18. prosince. „Podmínky nebudou jednoduché, ale pro všechny týmy jsou stejné. Spolu s kondičním trenérem připravíme hráčům na pokoje takový program, aby karanténu strávili aktivně a co nejvíce omezili případné problémy s následným přechodem na led,“ prozradil Mlejnek, který se chce se svým týmem na turnaji prezentovat jako sebevědomý a zároveň pokorný tým, jenž bude svou pracovitostí velmi nepříjemný všem svým soupeřům.

Před úvodním startem na šampionátu odehrají Češi dvě přípravná utkání proti Finsku (21. prosince) a Německu (24. prosince). V základní skupině, ze které do vyřazovacích bojů postupují čtyři nejlepší týmy, se Mlejnkův výběr postupně utká se Švédskem, Ruskem, USA a Rakouskem. Všechny zápasy bude vysílat ČT Sport.   

Širší nominace juniorské reprezentace

Brankáři: Šimon Zajíček (HC Verva Litvínov), Nick Malík (HC Oceláři Třinec), Jan Bednář (HC Energie Karlovy Vary), Lukáš Pařík (HC Benátky nad Jizerou), Tomáš Suchánek (HC Frýdek-Místek)

Obránci: Karel Klikorka (BK Mladá Boleslav), Jiří Suhrada (PSG Berani Zlín), Jan Mlčák, Michael Krutil, Šimon Kubíček, Daniel Poizl, Ondřej Baláž (HC Stadion Litoměřice), Michal Hrádek (HC Dynamo Pardubice), Martin Haš (HC Benátky nad Jizerou), Stanislav Svozil (HC Kometa Brno), David Jiříček, Vladimír Kremláček (HC Plzeň), Radek Kučeřík (HC Zubr Přerov), Adam Rutar (HC Olomouc)

Útočníci: Adam Najman, Jakub Rychlovský (Bílí Tygři Liberec), Martin Lang, Matěj Toman, Filip Přikryl, Michal Teplý, Pavel Novák, Jaromír Pytlík, Filip Koffer, David Jindra (HC Stadion Litoměřice), Ivan Ivan (HC Vítkovice), Ondřej Pšenička (Waterloo Black Hawks/USHL), Radek Mužík (Luleå HF,/Švéd.), Jan Myšák (HC Verva Litvínov), David Vitouch (HC Sparta Praha), Adam Raška, Jonáš Peterek (HC Frýdek-Místek), Martin Ryšavý (HC Zubr Přerov), Jakub Brabenec (HC Kometa Brno), Sebastian Malát (HC Plzeň), Theodor Pištěk (Örebro/Švéd.), Martin Beránek (HC České Budějovice), Michael Gut (HC Baník Sokolov)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud