Jan Denemark
Premium
25. prosince 2020 • 14:30

Prvotřídní továrna na hvězdy. Jak funguje akademie švédské Frölundy

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

V sobotu začne Česku MS do 20 let. První soupeř? Fantastická továrna na talent, po které celá Evropa mlsně kouká. Švédsko, to je nadupaná armáda, kde pravidelně vyrůstají nejlepší hokejisté mimo Severní Ameriku. iSport Premium se spojil s Tobiasem Johanssonem, trenérem akademie Frölundy, která je ve výchově hokejových talentů na absolutní špičce. Promluvil o švédském stylu práce a představil Lucase Raymonda, velké eso, které budou Češi chytat.



Henrik Lundqvist, Daniel Alfredsson, Erik Karlsson či John Klingberg. Výčet švédských hvězd v NHL má jedno společné. Formovala je výchova akademie ve Frölundě. „V každém hokejovém programu rádi mluví o tvrdé pracovní morálce. Ale my to skutečně děláme. Před zápasy nemáme den lehkého bruslení. Nikdy. Kouzelná formulka pro úspěch je lehká. Tvrdá práce, a o tu se snažíme,“ otevřeně popsal kulturu akademie švédského celku Tobias Johansson, bývalý šéf hráčského vývoje a nynější hlavní trenér tamní juniorky.

Z jeho hlasu poznáte, jak je samozřejmé, že celý klub drží pospolu a pomáhá si. Kategorie jsou propojené a pro hráče není problémem naskočit za starší ročníky i kvůli taktickému uspořádání. „Mnohdy hráči převyšují svou kategorii a hraní se staršími jim dá mnohem více. Proto mají všechny kategorie od 12 let

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud