Pavel Ryšavý
Premium
17. srpna 2022 • 04:50

Návod, jak porazit USA: Efektivita a dobře vybrat brankáře. Na koho pozor?

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mapa hokejového světa je nalajnovaná jasně. Zítra ráno v 04.30 nastoupí Česko ve čtvrtfinále MS do 20 let proti USA. Aby tým kouče Radima Rulíka uspěl? Musel by šokovat. Hráči se mění, každý rok přijíždějí na juniorský šampionát jiní borci. Ale rozdíl mezi Američany a Čechy je vidět dlouhodobě. Poslední výhra národního týmu se datuje k prosinci 2011. Videoanalytik a skill coach Jakub Peslar pro deník Sport a iSport.cz rozebral, kudy vede cesta k překvapení.



1. Začít s pukem

„V prvních třech zápasech ve skupině jsme měli úspěšnost na buly ve vlastním obranném pásmu kolem 50 %. Jenže při poslední porážce s Lotyšskem kleslo naše číslo na 41 %. Tím, že prohrajete vhazování v defenzivní zóně, dáváte soupeři šanci hrát na puku a vytvořit si gólovou příležitost. Což je v souboji s USA ještě daleko nebezpečnější než proti Lotyšsku.

Jestli nutně potřebujete vyhrát buly, tak každého asi napadne, že vhodnou volbou je Jan Myšák s úspěšností 58 %, v ofenzivní zóně je dokonce na 63 %. Teoreticky se dá najít ještě i lepší hráč, Tomáš Urban vyhrál 3 vhazování ze 4. Ano, je to velmi malý vzorek, jen je dobré mít na paměti, že je tady i další možnost.

Spojené státy patří s celkovou úspěšností na buly 61 % k nejlepším týmům na MS. Pokud nechceme vynakládat energii na znovuzískání puku, je velmi důležité kotouč vybojovat první a začít s ním.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud