Pavel Bárta
Premium
29. prosince 2022 • 17:20

Špaček o dvacítce: Předvádí moderní hokej. Jiříčka musí trenéři usměrnit

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jistota postupu do play off po dvou zápasech, to asi nikdo nečekal. Zvlášť, když česká dvacítka vstupovala do turnaje proti domácí Kanadě. Její snový start dává naději, že by na juniorském šampionátu konečně mohlo něco cinknout. „Hrát dál jako mančaft a všechno ostatní přijde, pokud se podaří úspěch,“ potvrzuje recept Jaroslav Špaček (48), olympijský vítěz a mistr světa, jehož syn David v Halifaxu brázdí led v obraně s českým kapitánem Stanislavem Svozilem.



Čeští mladíci zaskočili Kanadu výhrou 5:2, nasypali devět gólů Rakousku. Taky vás ohromili?
„S Rakušany potvrdili výkon proti Kanadě, vyšlo to. Mančaft je hlavně dobře složený, taky už dlouho hraje pohromadě, speciálně obrana. Z toho všechno vycházelo. A tím, že kluci působí v Kanadě, jsou zvyklí hrát na malém prostoru a v tempu, které na dvacítkách je. Posouvají si puky, umějí se o ně postarat, neodhazují je od sebe. Nebojí se hrát, jsou agresivní, přečíslují, předvádějí moderní hokej. Vědí, kam najet, do jakých situací jít. Podporují se na malém prostoru a pak vyrážejí do rychlých protiútoků. V tom byla naše největší zbraň.“

Obránci si vedli dobře dozadu i dopředu, navíc po druhém duelu s Rakouskem vedli bodování týmu. První byl Stanislav Svozil, následován vaším synem Davidem. Čím to, že jsou tak produktivní?
„Umějí si rychle dávat puky, nepřidržují je. Z klubů jsou zvyklí podporovat útok. Někdy až moc. V prvním zápase bylo párkrát vidět, že najednou

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud