Martin Molčík
2. ledna 2024 • 11:37

Čtvrtfinálovým soupeřem bude i syn Bonka: Táta má kanadský dres i čepici

Autor: Martin Molčík, inf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ŠVÉDSKA | Jeho otec vyhrál s českým týmem zlatou medaili na mistrovství světa 1996. On sám se teď bude snažit Čechy vyřadit z turnaje. Oliver Bonk totiž už od mládí reprezentuje Kanadu a osud mu do cesty poslal právě výběr trenéra Patrika Augusty. „Bydlel jsem v Česku do páté třídy. Bude to pro mě speciální utkání,“ neskrýval.



Národní barvy pro úterní zápas vymění i jeho otec, který souboj o semifinále bude sledovat přímo v Göteborgu. „Má kanadský dres i čepici,“ řekl Oliver s úsměvem. „Někteří lidé mohou být naštvaní, ale myslím, že je to normální, když vaše dítě hraje za Kanadu,“ dodal.

Z českého výběru se zná dobře s Adamem Židlickým, synem dalším české hokejové legendy. „Je to kluk, se kterým se známe už od dětství. Něco mu na ledě určitě řeknu, ale nebude to nic špatného,“ prohodil pobaveně. 

Přestože se narodil v Ottawě, kde Radek Bonk hrál NHL, chvilku svého života strávil Oliver i v České republice. A to když jeho táta válel za Třinec. Maminku má ale Kanaďanku. „Vždycky jsou doma přátelské bitvy, když hraje Česko s Kanadou,“ vyprávěl s úsměvem. 

Český jazyk ale stále ovládá, i když už je v něm slyšet anglický přízvuk. „Češtinu používám doma s taťkou, nebo když jsem s dědou,“ vysvětloval.  

A jak vidí čtvrtfinálové utkání? „Bude to zábavný zápas. Češi vždycky dobře bojují a hrají tvrdě. Budou mít mentalitu outsidera, ale pokusí se nás překvapit,“ řekl na adresu dvacítky osmnáctiletý obránce, který si zatím na turnaji připsal tři asistence.  

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud